Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Proiect Erasmus+ și un workshop privind schimbul de bune practici organizat de IȘJ Vrancea

Luni, 11 martie 2024, în sala mare a Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, s-a derulat diseminarea activității transnaționale care a avut loc la Barcelona, în perioada 19 – 24 februarie 2024. Workshop-ul „Schimb de bune practici în domeniul incluziunii, toleranței și diversității cu privire la adulții din mediul rural prin proiecte europene cu aplicații pe Școala părinților”, propus în cadrul proiectului „Diversitate, incluziune și toleranță în mediul rural prin formare”, finanțat prin programul Erasmus+, aprobat cu numărul 2023-1-RO01-KA122-ADU-000144692, organizat de Inspectoratul Școlar Vrancea și AS. SC. ȘCOALA FĂRĂ FRONTIERE ALBERTO, Suraia, Vrancea, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinți”, Focșani, Vrancea, Școala Gimnazială Nr.1 Biliești și Asociația Renato, a urmărit atingerea obiectivelor de diseminare a activităților celor cinci formatori participanți în mobilitatea transnațională.

În deschiderea evenimentului, doamna inspector școlar general Gabriela Marchitan a apreciat importanța atragerii părinților în activități de tipul Școala Părinților, care vizează relația acestora din urmă cu unitatea de învățământ, mai ales în acest context al diversității și al toleranței. Totodată, doamna inspector școlar Anca Coșoreanu a adus în discuție impactul pe care îl au proiectele Erasmus+ la nivelul unităților școlare, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice.

Astfel, profesorii prezenți au beneficiat de 2 ore de formare, introducerea în activitatea pe ateliere fiind realizată de către doamna director al Casei Corpului Didactic Simion Mehedinți Vrancea, Livia Marcu, având în vedere faptul că unul dintre obiectivele proiectului Erasmus+, amintit mai sus, a fost și organizarea unor activități de formare profesională, cu scopul de a transforma școala și comunitatea din care face parte într-un mediu incluziv.

Apoi, 5 formatori voluntari din cadrul Asociației Societatea Școala fără Frontiere Alberto au prezentat, pe rând, modalități de abordare inovatoare a relației cadru didactic-părinte, ca urmare a participării la cursul Digital Tools for Collaboration, Communication, Creativity and Critical Thinking (4Cs), organizat de Europass Teacher Academy la Barcelona.

Doamna președinte al asociației, Gabriela Bîndar, a realizat prezentarea generală a programului Erasmus+, a proiectului aflat în faza de implementare, a partenerilor implicați în derularea acestuia și a activității transnaționale din primul flux derulată la Barcelona, în perioada 19 – 24 februarie 2024, folosind platforma digitală https://curipod.com/. Doamna formator Alina Badiu a prezentat platforma https://futureskills.pearson.com/, ce este benefică în activitățile de consiliere și orientare în carieră pe care profesorii le pot desfășura atât cu elevii din clasele de la final de ciclu, cât și cu părinții acestora.

Un alt atelier a fost susținut de doamna formator Laura Cojocaru, care a demonstrat impactul avut de platformele https://genial.ly/education/for-schools/ și https://edpuzzle.com/ în Școala Părinților, prin crearea unei clase online a adulților, existând posibilitatea ca aceștia să primească chestionare pentru începutul anului sau de feed-back, răspunzând în timp real, ori pot primi materiale informative necesare copiilor în diferite proiecte.

Nu în ultimul rând, domnul formator Alexandru Tănasă a interacționat cu profesorii din sală prin intermediul platformelor https://info.flip.com/en-us.html și https://nearpod.com/, urmărind strategiile de motivare și învățare pentru copii, din perspectiva mentalității deschise, iar doamna formator Violeta-Mariana Grigorică a prezentat beneficiul adus de platformele https://curipod.com/ și https://www.conker.ai/ în derularea activităților în mediile școlare unde sunt și copii cu cerințe educative speciale, deoarece inteligența artificială este o resursă ce poate ajuta în multe dintre aceste situații.

Fiind un schimb de bune practici, ultima prezentare a fost realizată de doamna președinte al Asociației Renato, Marcela Ghiuță, care a valorificat și impactul avut de mobilitățile din cadrul proiectelor Erasmus+ și asupra copiilor, nu numai asupra cadrelor didactice. Impactul avut asupra celor prezenți în sala de ședințe a IȘJ Vrancea a fost unul foarte mare, fiind demonstrat și din chestionarele de evaluare completate la sfârșitul activității de diseminare, unde foarte mulți dintre aceștia și-au exprimat dorința de a se alătura activităților de voluntariat din cadrul programului implementat în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr.1 Biliești și Primăria Biliești.

 

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?