Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Un focșănean a bătut un băiat de 11 ani care avusese un conflict cu fiica sa; el a fost condamnat la amendă penală

O ceartă între copii a degenerat, după ce tatăl unei fetițe a decis să îi aplice o corecție unui băiat cu care aceasta avusese un conflict. S-a întâmplat în urmă cu aproape doi ani în Focșani, în luna mai 2020, ulterior bărbatul fiind acuzat de lovire și alte violențe, după ce puștiul de 11 ani s-a plâns părinților, iar aceștia au făcut plângere. În urma judecării cauzei, focșăneanul, angajat ca șofer la o societate din municipiul reședință de județ, a fost condamnat la plata unei amenzi penale.

În rechizitoriu se arăta că bărbatul l-a căutat pe puști în jurul zonei în care se certaseră copiii – în zona Grădiniței 17, găsindu-l pe o stradă din apropiere. Focșăneanul l-a prins de mână şi l-a lovit peste gură și obraji pe băiat, chiar în parcarea din spatele Sălii Polivalente, cauzându-i acestuia leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 7-8 zile de îngrijiri medicale. După această corecție, puștiul s-a smuls din mâna bărbatului și a fugit spre casă, unde părinții au văzut că acesta avea buza superioară crăpată și pometele obrazului drept vânăt. Încă de la început, inclusiv în fața părinților băiatului, inculpatul a recunoscut ceea ce făcuse, ba chiar le-ar fi spus că, dacă îl mai prinde în zonă, îl va bate iar.

În fața anchetatorilor, focșăneanul a nuanțat un pic declarația, arătând că doar l-a strigat pe băiețel și i-a cerut să se oprească, pentru a avea o discuție în trei, inclusiv cu fiica sa, care se plânsese că puștiul o șicanase. Și, pentru că băiatul nu s-a oprit, i-ar fi cerut numărul de telefon al părinților, după care l-a întrebat dacă îi convine să fie bătut și l-a lovit cu mâna peste față. În timpul cercetărilor, persoana vătămată, prin reprezentanții legali, s-a constituit parte civilă cu 2.300 lei, din care 2.000 lei daune morale şi 300 lei daune materiale, respectiv contravaloarea certificatului medico-legal şi tratamentului medical aplicat pentru vindecarea leziunilor. „(…) condamnă pe inculpatul (…), pentru lovire sau alte violenţe la 2.000 lei amendă penală (200 de zile amendă a câte 10 lei, corespunzător unei zile amendă). (…) admite acţiunea civilă intentată de partea civilă şi obligă inculpatul, la despăgubiri civile către partea civilă, în valoare de 2.300 lei, din care 2.000 lei daune morale şi 300 lei daune materiale. (…) obligă inculpatul la plata sumei de 570 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care 150 lei cheltuieli judiciare din cursul urmăririi penale)”, se arată în hotărârea instanței, care poate fi atacată cu apel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?