Ediția: Marți 16 iulie 2024. Nr. 6671
Ediția: Marți 16 iulie 2024. Nr. 6671

Costică Argint petrece Crăciunul după gratii


Costică Argint rămâne în arestul Penitenciarului Focșani. Magistrații Judecătoriei Focșani au respins cererea sa de eliberare condiționată ca nefondată. Decizia poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Vrancea.
Într-un alt dosar, aflat pe rolul Tribunalului Vrancea, Argint a solicitat să fie pus în libertate cu gândul de a se întoarce în Italia, el având un dosar penal pe rolul unei instanțe.
Reamintim că Argint a fost adus în țară, de la Roma, la finele lunii octombrie. El a fost condamnat, în urmă cu câțiva ani, la trei ani și șase luni închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri. A fost arestat în decembrie 2009 de autoritățile italiene, care apoi au aprobat cererea de extrădare a lui Argint în România. Focșăneanul Costică Argint a fost adus în București de la Roma, pe 26 noiembrie, cu o cursă aeriană. Autoritățile ita-liene au acordat extrădarea temporară a lui Argint, urmând ca la ispășirea pedepsei să fie predat în Italia, pentru finalizarea afa-cerilor judiciare pe teritoriul acestui stat.
În aprilie 1997, Argint a fost cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri, după ce ar fi intrat într-un bar din Găgești, ar fi distrus mai multe bunuri și ar fi rănit grav două persoane. În același an, în timpul procesului, el a fugit în Italia. Cinci ani mai târziu, în 2002, la solicitarea IPJ Vrancea, pe numele lui Costică Argint a fost emis mandat de urmărire internațională. După alți cinci ani, în iunie 2007, la solicitarea Tribunalului Vrancea a fost emis mandat internațional de arestare, bărbatul fiind condamnat la închisoare pentru fapta sa din 1997.
Lider al Asociației romilor refugiați politici din Italia, Costică Argint a devenit cunoscut după ce a apărut alături de fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu, și de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, în timpul unei vizite a acestora la Roma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?