Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

FOTO: Șah – Memorialul Eugen Găureanu, Turneul B

Săptămâna trecută am prezentat desfăşurarea şi rezultatele Turneului A al Memorialului Eugen Găureanu la şah pentru copii şi juniorii mici legitimaţi şi nelegitimaţi în curs de consacrare şi avansaţi. Revenim cu rezultatele Turneului B pentru şahiştii avansaţi neconsacraţi, iniţiaţi şi cei în curs de iniţiere desfăşurat pe parcursul mai multor zile, realizat, ca şi primul turneu, tot prin Asociaţia Judeţeană de Şah Vrancea, Clubul Sportiv Municipal Focşani 2007, Clubul Sportiv Olimp Şah Focşani, cu sprijinul Direcţiei pentru Sport a Judeţului Vrancea şi al Smart School Soare.

S-a jucat la acest al doilea turneu şah rapid, sistem Robin (fiecare cu fiecare) şi au participat 16 şahişti. Pe primele 10 locuri s-au clasat în ordine: Costea Alexandru-George (care participase ca invitat şi la Turneul A), Costache Petru, Chipăilă Andrei, Costea Ştefan, Moldoveanu Andrei, Bercaru Vladimir, Iordan Nuria, Motoc Eric, Stratulat David. Rîpanu Edward. Pe ceilalţi îi vom nominaliza în odine alfabetică: Ailincuţei David, Alexandrescu Mateo, Cimpoieşu Mădălin, Grecu Tudor, Negrea Cristian şi Nicoară Iris.

Pentru ambele turnee festivitatea de premiere a avut loc în aceeaşi zi. Aşa cum am anunţat în finalul articolului de la terminarea primului turneu al memorialului, organizatorii au pregătit la acest eveniment o surpriză. La festivitate a participat soţia maestrului care a înmânat diplomele, medaliile şi cupele de la ambele turnee. Doamna Găureanu a oferit pentru pregătirea copiilor două garnituri de piese de şah şi un ceas de şah produs în Serbia care cu decenii în urmă era unul dintre cele mai apreciate în România. Din biblioteca şahistului comemorat au fost oferite cărţi instructorului Soare Anton şi copiilor. Andrei Ioan-Alexandru a primit cartea în două volume Sistemul meu şahist de Aaron Nimzovici, Toia Filip-Andrei a primit cartea Cooperarea tactică de Mircea Pavlov. Alţi cinci dintre cei mai perseverenţi şahişti care fac pregătire la şah au primit câte un exemplar din cartea Repere teoretice şahiste de Eugen Găureanu, prima şi deocamdată singura carte de şah scrisă de un vrâncean. De altfel, şi alte exemplare din această carte au mai fost oferite şahiştilor atât seniori cât şi juniori la diferite concursuri. Despre activitatea şahistului şi omului Eugen Găureanu au vorbit Mihai Strîmbu şi Anton Soare. Au fost aduse mulţumiri şi felicitări soţiei pentru sprijinul adus maestrului care de multe ori a presupus şi sacrificii, arătându-se că în acest caz este valabilă zicala „În spatele fiecărui bărbat de succes se află o femeie“.

Să menţionăm şi impactul pe care l-a avut asupra iubitorilor de şah publicarea în presa vrânceană după încheierea primului turneu a articolului despre Memorialul Eugen Găureanu. S-a confirmat simpatia de care s-a bucurat maestrul, atât ca şahist cât şi ca om. Ne bucură, de asemenea, că au fost solicitări ca la ediţia a doua să fie organizat şi un turneu pentru seniori. Oricum, acest lucru era în planul mai multor şahişti printre care Viorel Balla, Marius Arghirescu, Andrei Arghirescu, Fănel Şandru, Emil Călugpru etc. care se vor alătura grupului care a organizat prima ediţie: Mihai Strîmbu, Anton Soare (iniţiatorul memorialului), Paul Ioniţă, Adrieana Soare şi Teodoru Iliescu.

Anton SOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?