Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Un gropar a rămas fără telefon și bani, după ce i-a fost furată o borsetă pe care o lăsase într-un cavou

Furt într-un cimitir din Vrancea, ziua în amiaza mare, iar hoții nu au fost găsiți până acum. Păgubit a fost chiar groparul care își desfășura acolo activitatea, și care a rămas definitiv fără o borsetă în care își ținea telefonul, precum și banii – 50 de lei în ziua respectivă. Furtul a fost comis în noiembrie anul trecut, chiar în ziua cu „ghinion” 13, polițiștii fiind alertați la câteva ore după ce groparul a observat că borseta nu mai era în cavoul din cimitir, unde o lăsase. Bărbatul a și spus la poliție că bănuiește că borseta i-a fost furată cândva după ora 10 dimineața, că a observat după prânz că nu mai este, însă inițial a crezut că poate o lăsase altundeva. Însă, chiar dacă a anunțat furtul la scurt timp, hoțul nu a fost de găsit. De aici, procurorii au dat o soluție de renunțare la urmărirea penală, care ulterior a fost confirmată și de instanță.

Toată povestea este descrisă într-un document încărcat pe rejust.ro, unde se explică și decizia instanței: „La data de 13.11.2021, în jurul orei 08.00, a mers în cimitirul Bisericii Sf. (…), luând cu el de la domiciliu telefonul mobil marca Samsung Galaxy, nu cunoaște modelul, un radio portabil și suma de 50 lei, telefonul mobil și banii fiind într-o borsetă de culoare negru. Ajuns în curtea bisericii, acesta a mers la un cavou din cimitir unde, cu consimțământul preotului paroh al acestui lăcaș de cult, persoana vătămată depozitează mai multe unelte necesare activității de gropar și alte bunuri personale. A lăsat bunurile cu care a plecat de la domiciliu în interiorul cavoului, iar în jurul orei 09.30 a plecat din curtea bisericii pentru a asigura cele necesare în vederea înmormântării unei persoane. Fiind grăbit, a lăsat cavoul neîncuiat, cu toate că deținea cheia de la lacătul prevăzut la ușa de acces în cavou. Întrucât trebuia să se ocupe de înmormântare, și-a continuat activitățile de gropar, apoi a anunțat organele de poliție, ajungând la concluzia că cel mai probabil bunurile lăsate în cavou i-au fost sustrase de persoane necunoscute.

Din discuțiile purtate cu preotul paroh a rezultat faptul că la data de 13.11.2021, în jurul prânzului, în imediata apropiere a cavoului în care (…) depozitează uneltele, a avut loc o înmormântare la care au participat mai multe persoane. Cu ocazia cercetării la fața locului nu au fost identificate mijloace de probă în vederea stabilirii autorilor faptei. Conform procesului verbal întocmit la data de 15.1 1.2021 de către organele de cercetare penală ale poliției judiciare, (…) nu deține serie IMEI sau alte date de identificare a telefonului mobil sustras. Prejudiciul estimat de persoana vătămată este de circa 300 lei. În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate pe raza orașului (…), în zona comiterii faptei, precum și a localităților limitrofe, nu au fost obținute date sau informații care să conducă la identificarea autorilor faptei și a recuperării prejudiciului. Având în vedere cele de mai sus, există o disproporție vădită între cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea procesului penal în vederea identificării autorului furtului și gravitatea urmărilor produse prin săvârșirea infracțiunii, astfel că nu există un interes public pentru continuarea urmăririi penale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?