Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Prefectul Nicușor Halici: A fost predat amplasamentul DN 2L Soveja-Lepșa către constructorul desemnat

Prefectul Județului Vrancea, Nicușor Halici:

„Astăzi a avut loc predarea amplasamentului DN 2L către constructorul căruia i-a fost atribuit spre execuție contractul pentru realizarea lucrărilor de reabilitare pe segmentul 60+145 – km 76+277.
Demersurile care au vizat realizarea acestui proiect au început în anul 2014, iar studiile inițiale au început în anul 2015 când ministru al Transporturilor era Iulian Matache.
Lucrurile au trenat din cauza condițiilor impuse de ariile protejate, dar și de provocările pe anumiți versanți cu declivitate, care au tendința de alunecare, și acolo a fost nevoie de identificarea unor soluții și o înțelegere între specialiști.
Politica nu are legătură, aici trebuie să facem treabă! În ceea ce mă privește, voi face toate demersurile și eforturile care țin de mine ca reprezentat al Guvernului pentru ca proiectul să fie finalizat. Acest proiect este pentru români și nu are legătură cu alte lucruri”.

Câteva date concrete: 5 mai 2017, Consiliul Tehnico Economic al CNAIR aviza favorabil acest obiectiv de investiții; 5 septembrie 2017 MDRAP aviza favorabil studiul de fezabilitate pentru Modernizarea DN 2L Soveja – Lepșa; 5 iulie 2018 au fost aprobați indicatorii tehnico-economici prin Hotărârea de Guvern 489; 14 decembrie 2018 a fost publicat pe SEAP contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor.

sursă foto și text: Instituția Prefectului Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?