ULTIMA ORĂ! VIDEO! Cod portocaliu de vânt puternic, ninsori și viscol. Pompierii vrânceni sunt pregătiți să intervină în sprijinul comunităților

0
2441

sursă video: Ion Popica / Vintileasca, Vrancea, 18 noiembrie 2023

În intervalul 18 noiembrie ora 14:00 până în 19 noiembrie ora 10:00, meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu care prevede că vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80-110 km/h, va ninge și va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

ISU Vrancea a înștiințat comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, dar şi instituțiile cu atribuţii în gestionarea fenomenelor meteorologice prognozate.

De asemenea, pompierii vrânceni sunt pregătiți să intervină în sprijinul comunităților, dacă situația o impune.

În cazul manifestării fenomenelor prognozate, recomandăm:

Pentru evitarea unor blocaje din cauza condițiilor meteorologice, recomandăm conducătorilor auto care se deplasează în zone montane să se intereseze asupra condițiilor de drum, să aibă mașinile echipate corespunzător pentru zăpadă și să manifeste prudență maximă.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Nu ezitați să apelați numărul unic de urgență 112, dacă identificați o situație care pune în pericol viață unui cetățean, sau chiar a dumneavoastră!

Compartimentul de Informare și Relații Publice al ISU Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here