Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Elevii Colegiului Cuza – Număr impresionant de premii la olimpiade și concursuri, etapele județene, calificări la etapele naționale ale olimpiadelor, dar și la etapa internațională Asia Pacific Linguistics Olympiad

Elevii CNAIC au obținut rezultate impresionante anul acesta la olimpiadele și concursurile județene, calificari la etapele naționale și internaționale. Suntem mândri de elevii și profesorii noștri pasionați, a căror muncă depusă, îmbinată cu efortul și talentul elevilor îndrumați, au fost încununate cu succes.

Rezultatele remarcabile sunt la Campionatul Național de Robotică First Tech Challenge Romania –Premiul I la Judge Award  la faza națională a competiției , iar la etapa regională locul I la categoria Think Award, profesori coordonatori Tiberiu și Mihaela Oprea, elevii: Prodan Paul clasa a XI-a B, Nicolae Ionuț clasa a XI-a B, Mardare Andrei clasa a XI-a B, Pădurescu Diana clasa a XI-a C, Stoica Petru clasa a IX-a A, Damian Ioana clasa a X-a C, Ciobanu Alexandru clasa a X-a C, Iancu Diana clasa a XII-a C, Manolescu Theodor clasa a XII-a C, Cătănoiu Iulia clasa a IX-a D, Coman Ioana clasa a IX-a E, Mazere Elena clasa a X-a B, Cozma Octavian clasa a X-a C, Simion Ștefan clasa a XII-a A, Constantinescu David clasa a IX-a D.

Un rezultat de excepție a fost obtinut prin calificarea la etapa internațională Asia Pacific Linguistics Olympiad a elevului Răuțu Alexandru, îndrumat de profesor Livia Silvia Marcu.

La olimpiada de chimie, din cei 5 elevi calificați la etapa națională, 3 sunt de la colegiul nostru, elevii: Constantinescu D.C. David, clasa a IX-a D – Premiul I și calificare la faza națională, Porumb C. Ștefan-Alexandru , clasa a VIII-a A – Premiul I și calificare la faza națională, Bejenaru O.A. Ianis-Mihail, clasa a XI-a C – Premiul I și calificare la faza națională, îndrumați de prof. Alina Maiereanu.

Calificare la etapa națională a olimpiadei de istorie, eleva Lazăr Monica, clasa a XII-a Fpremiul I și calificare la faza națională, profesor coordonator Gabriela Obodariu.

Calificare la etapa națională a olimpiadei de filosofie, eleva Daria Croitoru, profesor îndrumător Ana Maria Boicu.

Calificare la etapa națională a olimpiadei „Lectura ca Abilitate de Viață”. Bianca Bucur clasa a XI-a, profesor coordonator Ana Maria Norocea.

Calificare la Olimpiada Știintele Pământului, elevul Ianis Bejenaru, profesori îndrumători Alina Maiereanu, Mariana Huțanu, Loredana Diac, Emilia Poll.

Calificare la etapa națională la limba latină : Sîrbulescu  Vasilica-Daniela,  Mihalcea Andreea , profesor îndrumător: Sorina Milea.

Cultură și spiritualitate: Buda Alexandra Maria locul I, clasa a VI-a, profesori îndrumători Norocea Ana-Maria şi Pătrăşcanu Melania.

Badărău Diana locul I, profesori îndrumători Norocea Ana-Maria și Petrea Cătălin.

Ambele fete sunt calificate la etapa națională a Olimpiadei Cultură și spiritualitate.

La etapele județene s-au înregistrat următoarele rezultate :

– 4 mențiuni la olimpiada de chimie

– 1 mențiune la Olimpiada Științele Pământului

– 5 mențiuni și 2 premii II la olimpiada de istorie

– 2 mențiuni, 1 premiu II și 2 premii III la olimpiada de biologie

– 10 mențiuni si 1 premiu III la olimpiada de matematică

– 1 premiu II, 1 premiu III și 1 mențiune la geografie

– 11 mențiuni, 2 premii II, 3 premii III la olimpiada de limba română

– 2 premiu I , 4 premii II, 1 premiu III, 7 mențiuni la olimpiada Cultura și spiritualitate

– 1 premiu I, 2 mențiuni la olimpiada de limbi romanice, limba franceza

  • Un premiu I, un premiu 3 si 4 mentiuni la OLAV
  • 2 premii II si o mentiune la limba latină

– 1 loc I, 1 loc II, 1 loc III, ONSS

Îi felicit pe elevii și profesorii noștri și le doresc mult success în continuare, la etapele naționale ale olimpiadelor, dar și la alte concursuri care vor urma.

Prof. Andreea Săndulescu, director CNAIC

COMUNICAT DE PRESA, 5 aprilie 2022

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?