Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Futsal, Liga 1, play-off– Greu de învins!

  • La Timișoara: CSF CFR 1933 – Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăşti 4-1 (3-0) și 3-2 (2-2)

  • Sezon impresionant pentru Sportul Ciorăști

Sportul Ciorăști și-a încheiat evoluțiile în ediția de campionat 2021-2022 al Ligii 1 la futsal cu meciurile 2 și 3 din play-off disputate la Timișoara în compania formației locale CSF CFR 1933. După ce luni, 28 martie, în jocul al doilea, timișorenii se impuseseră cu 4-1, marți, 29 martie, cele două formații s-au întâlnit în meciul decisiv. Câștigătoarea mergea în semifinale! Întâlnirea a debutat abrupt, cu golul din minutul 2:40 reușit de Vlăduț Dudău care a șutat de la 9 metri ușor lateral dreapta și mingea s-a dus pe lângă stâlp în plasa porții gazdelor. Joc deschis, frumos, rapid, cu atacuri alternând la ambele porți. În minutul 6:10, mingea șutată puternic de gazde a lovit transversala porții lui Cristian Marin, a revenit în teren de unde Fernandez a reluat-o cu capul în plasă pentru 1-1. În minutul 7:00 Toma Vincene a trimis mingea pe jos, în diagonală în poarta timișorenilor și s-a făcut 1-2! Peste trei minute a fost restabilită egalitatea prin golul lui Fernandez – reluare imparabilă de la 12 metri după o lovitură de colț.

Până la pauză meciul a continuat în aceeași notă de echilibru de atunci, dar scorul a rămas neschimbat. Așa cum a rămas și în partea a doua sa parte, până aproape de final. De prin minutul 25,00 Sportul s-a retras în apărare așteptând să-și surprindă adversarii pe contraatac. Nu au apărut astfel de ocazii, dar oaspeții au făcut un impecabil joc defensiv, cu un Cristian Marin senzațional. Probabil că timișorenii nu ar fi marcat în timpul regulamentar dacă nu ar fi avut un jucător în plus după eliminarea, în minutul 16:40, a lui Dumitru Ion pentru un fault. Cu doar trei oameni în câmp, defensiva ciorăștenilor, greu de învins până atunci, a cedat în minutul 17:15, după un șut care a dus mingea, ghiulea, aproape de vinclul din stânga bravului portar al Sportului. În ultimele minute, oaspeții au forțat golul egalării – de care au fost aproape, dar partida s-a încheiat cu victoria formației marii metropole Timișoara care s-a calificat în semifinale în dauna unei foarte merituoase echipe a comunei vrâncene Ciorăști.

Pe parcursul campionatului, am scris de mai multe ori despre lucrurile excepționale făcute de cei care se ocupă de echipa de futsal a Ciorăștiului. De această dată, le voi da lor cuvântul, așa cum apare acesta pe pagina de facebook Sportul Ciorăști: Așadar, aici s-a încheiat parcursul nostru la prima prezență în Liga 1 la futsal. A fost un sezon foarte bun, ținând cont de experiența și valoarea celorlalte competitoare. Am încheiat acest sezon pe locul 5 în Liga I la futsal și ne-am jucat șansa în Play-Off! Felicit băieții pentru toată voința, dăruirea și ambiția pe care au avut-o în acest ultim meci! Încă o data am demonstrat ca putem ține piept! Vom reveni în sezonul următor cu gândul de a ajunge în Final Four. Mulțumim sustinătorilor noștri care au făcut posibilă prezența noastră în Liga 1. Mulțumim ciorăștenilor! Sperăm că v-am facut mândri! Noi cu mândrie ducem numele comunei mai departe, mai ales că ne luptăm cu echipe de județ!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?