Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Închisoare până la 5 ani pentru șoferii prinși cu alcoolemii peste 0,8

DEPISTAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

La data de 08 martie a.c., ora 17:15, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Chiojdeni au oprit pentru control pe DN 2 N – în comuna Dumitrești, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat, de 45 de ani, din localitate. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, în vederea prelevării mostrelor biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 8 martie a.c., în jurul orei 18:10, polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că, pe o stradă din orașul Odobești, conducătorul unui autoturism ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în șanțul din partea dreaptă a sensului de mers.

În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto.

Totodată, fiind testat de polițiști cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de

0, 83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Stimaţi conducători auto, șofatul şi alcoolul sunt incompatibile! NU CONDUCEŢI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI!

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Comunicat IPJ Vrancea din 9 martie 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?