Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Un agent de vânzări din Odobești a luat bani din gestiune și i-a pierdut „la aparate”, după care a lăsat un bilet-autodenunț și a plecat în Germania

Un bărbat de 37 de ani din Odobești a fost condamnat pentru mai multe infracțiuni comise în dauna societății pentru care lucra ca agent de vânzări. Bărbatul a fost acuzat că, pe parcursul anului 2019, timp de mai multe luni, își însușise din gestiune sume de bani, iar pentru a disimula acest lucru a vândut produse „la negru” și a întocmit în fals mai multe facturi fiscale. Poate nu ar fi fost depistat repede, însă la un moment dat, când s-au adunat peste 30.000 de lei lipsă, vrânceanul a decis să mărturisească. Astfel, acesta a mers la un amic și i-a dat mașina de serviciu, rugându-l pe acesta să o predea administratorului societății la care lucra din 2018 în calitate de agent de vânzări, deoarece vrea să plece din țară. Iar când mașina a fost predată, administratorul a găsit în interior o coală de hârtie în care inculpatul povestea că luase bani din gestiune, pe care îi jucase „la aparate”, și își cerea scuze.

Urmarea a fost că administratorul a făcut sesizare la poliție, iar ulterior inculpatul i-a scris pe o rețea de socializare, promițându-i că îi va plăti paguba. În timpul anchetei, și tatăl acestuia a explicat ce se întâmplase: fiul luase bani din gestiunea societății pe care i-a jucat „la aparate”, iar apoi a plecat în Germania. Evident, acesta nici nu a putut fi audiat, însă în rechizitoriu s-a reținut că bărbatul a și acoperit lipsa creată, astfel că administratorul nici nu s-a constituit parte civilă în procesul penal. Chiar și așa, bărbatul era deja inculpat în dosar, sub acuzațiile de fals în înscrisuri sub semnătură privată și delapidare.(…) stabileşte în sarcina inculpatului (…): pedeapsa de 4 luni închisoare, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (36 de acte materiale); pedeapsa de 10 luni şi 20 zile închisoare, pentru delapidare, (…) contopeşte pedepsele de mai sus în pedeapsa cea mai grea de 10 luni şi 20 zile închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din cealaltă pedeapsă, de 1 lună şi 10 zile închisoare, stabilind astfel în sarcina inculpatului (…) o pedeapsă rezultantă de 1 an închisoare (…) amână aplicarea pedepsei închisorii pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, se arată în sentință, cu mențiunea că bărbatului i-au fost interzise o serie de drepturi pentru o anumită perioadă, inclusiv acela de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?