Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

VIDEO! Elevi de la patru școli vrâncene, premiați în cadrul unui concurs privind reducerea violenței fizice și psihologice

CONCURS
pentru reducerea violenței fizice și psihologice, la nivelul a 4 unități de învățământ preuniversitar din Vrancea, prin secțiuni afiș/videoclip
-faza județeană-

Având în vedere faptul că actele de violență reprezintă principala problemă cu care se confruntă unitățile de învățământ preuniversitar, Direcția Siguranță Școlară și Direcția Ordine Publică au inițiat un proiect care se concentrează asupra reducerii violenței fizie și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar.

Astfel, Biroul Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea au selectat 4 unități de învățământ:
– ​Școala Gimnazială ,,Oana Diana Renea’’ din municipiul Focșani – ,,Fii parte din soliție nu din problemă’’,
– ​​Școala Gimnazială ,,Ecaterina Teodoroiu’’ din orașul Mărășești – ,,Școala noastră, o școală fără violență’’;
– ​​Liceul Tehnologic ,,Alexandru Ioan Cuza’’ din orașul Panciu – ,,Împreună împotriva violenței’’;
– ​Școala Gimnazială Slobozia Bradului – ,,Învață să spui, nu violenței’’.

În perioada 22– 25 februarie a.c., în cele patru unități de învățământ a avut loc faza locală a concursului în cadrul căreia au fost jurizate cele mai bune lucrări prin care elevii au ilustrat viziunea lor asupra violenței fizice sau psihologice.

Astăzi, 28 februarie, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea a avut loc jurizarea pentru faza județeană a concursului, fiind realizată de către Șeful Inspectoratului – comisar șef de poliție Remus Nica, Biroul Siguranța Școlară – comisar șef Manolache Monica și Inspector Școlar General Marchitan Gabriela.

Creativitatea lucrărilor având ca temă modalitățile de prevenire a violenței fizice și psihologice au pus în dificultate membrii juriului la momentul departajării.

La final, au fost obținute următorele rezultate:

•SECȚIUNEA VIDEOCLIP
– ​Premiul I – Școala Gimnazială ,,Oana Diana Renea’’ din municipiul Focșani – ,,Fii parte din soliție nu din problemă’’,
– ​Premiul II – Școala Gimnazială Slobozia Bradului – ,,Învață să spui, nu violenței’’
– ​Premiul III – Liceul Tehnologic ,,Alexandru Ioan Cuza’’ din orașul Panciu – ,,Împreună împotriva violenței’’;
– ​Mențiune – Școala Gimnazială ,,Ecaterina Teodoroiu’’ din orașul Mărășești – ,,Școala noastră, o școală fără violență’’.
•SECȚIUNEA AFIȘ
– ​Premiul I – Școala Gimnazială ,,Oana Diana Renea’’ din municipiul Focșani – ,,Fii parte din soliție nu din problemă’’,
– ​Premiul II – Școala Gimnazială Slobozia Bradului – ,,Învață să spui, nu violenței’’
– ​Premiul III – Școala Gimnazială ,,Ecaterina Teodoroiu’’ din orașul Mărășești – ,,Școala noastră, o școală fără violență’’;
– ​Mențiune – Liceul Tehnologic ,,Alexandru Ioan Cuza’’ din orașul Panciu – ,,Împreună împotriva violenței’’.

Elevilor le-au fost oferite opt diplome și cupe pentru ambele secțiuni dar și premii care au constat în articole pentru activități sportive (mingi de fotbal, handbal și seturi de badminton) și dulciuri.

Lucrările care au obținut premiul I vor fi trimise pentru jurizare la faza națională care va avea loc în data de 25 martie a.c. la Direcția Siguranță Școlară.
Elevii ciclului gimnazial din cele 4 unități de învățământ au reușit prin lucrările create să transmită mesaje de descurajare a violenței fizice și psihologice, elaborând materiale informativ-preventive (afiș, format 100×70 cm) și un clip video (durată maximă 3 minute).
Până la sfârșitul anului școlar 2021-2022, Biroul Siguranță Școlară va continua activitățile asupra oricăror forme de violență fizică, ținând cont de faptul că, deși cele mai multe agresiuni comise în școală nu reprezintă un pericol social ridicat la adresa securității fizice a elevilor, comportamentele violente ale acestora pot degenera în fapte precum: vătămări corporale grave sau ucideri din culpă.
Prin violențe în unitățile de învățământ înțelegem, însă și violența psihologică – bullying, având în vedere că aceasta are consecințe negative majore asupra stării emoționale a minorilor.

Felicităm toți elevii care au participat dar și cadrele didactice care au coordonat lucrările de la ambele secțiuni.

Spunem împreună STOP violenței!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?