Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

VIDEO: Un om „al străzilor din Focșani” își împarte puțina mâncare cu 30 de câini. Asociația „Căsuța lui Azor‟ lansează un apel umanitar pentru ajutorarea lui

Viața nu îi este deloc ușoară, însă, cu ajutorul nostru, un om poate spera într-un „mâine‟ mai blând. Asociația „Căsuța lui Azor‟, reprezentată de Nicoleta Ilie, o tânără originară din Paltin, a lansat un apel umanitar pe Facebook pentru un bărbat care, „de peste șapte ani locuiește pe străzile din Focșani‟. Pe lângă bunul simț pe care bărbatul îl are, pe tânără a impresionat-o și faptul că puțina mâncare pe care acesta o primește, o împarte cu cei 30 de câini care i-au devenit „familie‟. Pentru că bărbatul nu vrea să renunțe la câinii săi, Nicoleta Ilie a luat inițiativa de a-l „găzdui‟ pe terenul asociației sale din Focșani, acolo unde urmează să-i amenajeze un țarc pentru cei 30 de câini.

Iată mesajul integral postat pe pagina de Facebook a asociației: „Dragi cititori, domnul Sorin este un om al străzii … al străzilor din Focșani. Este cumplit să fii un om abandonat, să fii abandonat de sistem, să te simți abandonat de țară… asta simte domnul Sorin, ramolit de frig și cu fața crăpată… Îmi povestește că are peste 7 ani de când este pe străzi, pe străzi în Focșani! Trăiește din mila oamenilor și din munca «cu ziua». Depinde de noroc. Când s-a simțit abandonat, au apărut 2 pui de cățel pe care i-a luat în «căsuța din cartoane» și pe care i-a crescut cu iubire și dăruire, cum numai un iubitor o poate face. Și așa a ajuns la 30 de câini care mănâncă cot la cot cu el. O pâine o împarte la toți, între el și câini… Povestea lui m-a impresionat când am aflat că o persoană a dorit să-i cumpere un cațel de talie mică și doamna respectivă i-a oferit 100 ron, dar bunul nostru iubitor nu a vrut banii și a plecat cu câinii în locul ce i-a fost martorul suferinței, neajunsurilor și al frigului în ultimii 7 ani.

Ce este mai rău, este că acea curte și clădire în care stă s-au pus spre vânzare, așa că domnul Sorin este neliniștit că nu are o curte, o căsuță pentru el și câinii lui. Teama că a doua zi ești evacuat din locul rece și umed, dar cumva locul ce îi oferea siguranță cu atâtea animale, este greu de conceput. Totuși, el nu cere nimic. În tot acest timp (o săptămână) de când îi duc mâncare, domnul Sorin nu cere nimic. Simplitatea și dorința de a trăi cât mai mult pentru câinii lui m-au făcut să realizez ce este cel mai important, și anume SIMPLITATEA și IUBIREA.

Până în prezent, am reușit să rezolv una din cele mai importante probleme, și anume: «unde va locui ?», dar acum vine partea grea în care avem nevoie de un container, sobă, mobilă, frigider, haine, pat, pături etc.. Cine dorește să-l ajute pe domnul Sorin cu un container pentru el și pentru cei 30 de câini, vă rugăm să ajutați aici sau în unul din conturi cu mențiunea «bătrân»: RO16BTRLRONCRT0627594801- Asociația „Căsuța lui Azor‟ sau PayPal : i_nico@yahoo.com . Avem nevoie și de haine (pantaloni mărimea 45, ghete mărimea 43, bluze mărimea S\M ) pături, pilote, orice pentru a începe acest proiect ce merită. Vă mulțumim!

Între timp, Nicoleta Ilie a găsit un container second-hand ale cărui costuri au fost acoperite în proporție de 90%, însă bărbatul va avea nevoie de haine, încălțăminte, pături, mobilă, un frigider, o sobă și alte lucruri necesare traiului. Patronul unui restaurant aflat în zona asociației, a promis că-i va asigura bărbatului „o masă pe zi‟, însă cei care vor să-i ofere un pachet cu mâncare, pot face acest lucru. Din puținul fiecăruia, putem să-l ajutăm pe acest bărbat să aibă o viață mai bună, departe de „cartonul rece‟ care i-a servit drept casă atâta amar de vreme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?