Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Un deținut din Penitenciarul Focșani s-a tăiat cu lama

În cursul zilei de ieri, un deținut din Penitenciarul Focșani s-a tăiat cu o lamă de tip bic la nivelul antebrațului stâng, fiind transportat ulterior la spital. Informația ne-a fost confirmată de reprezentanții Penitenciarului Focșani care au precizat faptul că bărbatul în vârstă de 28 de ani a invocat niște motive familiale care l-ar fi îndemnat să recurgă la acest gest. Persoana în cauză a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon‟ din Focșani unde a primit îngrijiri medicale. Vă informăm că,  joi, 17.02.2022, în jurul orelor 16.05, o persoană privată de libertate, în vârstă de 28 ani, condamnată definitiv la 1 an și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă tâlhărie, declarativ pe fondul unor probleme familiale, s-a autorănit cu o lamă de tip bic, la nivelul plicii cotului stâng.

Personalul medical al Penitenciarului Focșani a intervenit pentru toaletarea plăgii, ulterior fiind transportată la UPU Spital Județean Focșani pentru îngrijiri medicale de specialitate. Facem precizarea că persoana privată de libertate nu a intenționat să se sinucidă și nu se afla în evidența cabinetului medical cu afecțiuni psihice, iar starea de sănătate fizică și psihică a acesteia era una corespunzătoare. De asemenea, din informațiile existențe la nivelul administrației Penitenciarului Focșani, între persoana privată de libertate și colegii de cameră nu existau tensiuni care să determine acest gest, climatul de convețuire fiind unul corespunzător, a precizat subcomisar de poliție penitenciară Ovidiu Popescu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Focșani.

Nu de puține ori, deținuții apelează la astfel de mijloace pentru a profita de o scurtă ieșire din penitenciar. Reprezentanții Penitenciarului Focșani au mai spus că autorănirea nu ar trebui încadrată ca tentativă de suicid‟.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?