Handbal, Liga Națională – Forcingul de final a venit prea târziu!

0
201
  • HC Potaissa Turda – CSM Focșani 2007 31-27 (17-10)

Formații

CSM Focșani 2007: Cloșcă, Rusu, Marocico – Pătru -1, Popovici, Drăgan – 6, Miroiu, Marjanovic, Hrimiuc – 2, Mocanu – 7, Rață – 1, Krstevski, Marijanac – 2, Eros – 1, Makrishin – 5, Mănescu – 2.

Potaissa Turda: Șelaru, Pasturea, Cîntec – 1, Ghivil – 2, Teodor Pințoiu, Totoi, Pop – 2, Thalmaier – 6, Dragaș – 1, Putnoky – 1,Talaș – 2, Ghiță – 5, George Pințoiu – 3, Szoke – 2, Lazăr – 1, Dumitriu – 2.

Două dintre echipele românești care vor juca în runda a 4-a a Cupei Europene EHF, Potaissa și CSM Focșani 2007 s-au întâlnit duminică, 6 februarie, de la ora 18:00, în Sala George Barițiu din Turda. Gazdele reușiseră, cu o etapă înainte, o victorie mare la Constanța, cu Dobrogea Sud în timp ce oaspeții câștigaseră acasă jocul cu HC Buzău. Antecedentele arătau că turdenii sunt favoriți, dar focșănenii aveau argumentele lor de valoare să joace la câștig. Meciul a început cu cele două formații mergând cap la cap până la 6-5, când arbitrii l-au eliminat foarte ușor pe Rață, începând o serie de decizii care au dezavantajat clar pe CSM 2007. După 8-6, Potaissa nu a mai avut, practic, opoziție din partea unei formații focșănene. penalizate cu patru eliminări din care, două în același timp – Rață și Miroiu!

În partea a doua a întâlnirii, pe fondul unei prestații slabe a apărării oaspeților în contrast cu ceea ce se întâmpla în celalată parte a terenului, Turda s-a dus cu 9 goluri în față, 21-12, focșănenii s-a apropiat apoi la 6 goluri – 23-17, însă la intrarea în ultimele zece minute era din nou ecart mare: 25-17, pentru ca în minutul 57 scorul să fie 30-33. În cele 3 minute rămase până al final, CSM 2007 a marcat de patru ori consecutiv și a adus diferența la o dimensiune rezonabilă: 31-27.

Forcingul de final al oaspeților a început prea târziu pentru ca aceștia să plece acasă cu un rezultat mai bun! La CSM 2007, unde Drăgan și-a confirmat mâna sigură la runcările de la 7 metri și inspirația în fața semicercului, este de aplaudat reintrarea în echipă a lui Mocanu, autorul a 7 goluri și eficacitatea lui Makrishin care și-a arătat o parte din marele său potențial în aruncările de la 9 metri. După meciul cu Buzăul în care marcase de trei ori, mi-a spus că la Turda dă 6 goluri. A trimis mingea de 5 ori în plasă și o dată în bara interioară de unde a ricoșat în aut!

Pentru CSM 2007 urmează săptămâna pentru pregătirea jocului de sâmbătă, 12 februarie, din Cupa European ă EHF cu Nærbø, în Norvegia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here