Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Bărbat cu arsuri de gradul trei, în urma unui incendiu de vegetaţie, la Dumbrăveni

 

Incendiile de vegetație pot face victime!

Astăzi, în jurul orei 14.30, un apel la numărul unic de urgență 112, anunța producerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Dumbrăveni.

Către locul indicat s-au deplasat, în cel mai scurt timp, 2 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani cu 1 autospecială de stingere și 1 ambulanță SMURD și SVSU Dumbrăveni. Până la sosirea pompierilor incendiul a fost stins de populație, dar, echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un bărbat, în vârstă de 72 ani, ce prezenta arsuri de gradul II și III la nivelul membrelor inferioare. Acesta a încercat să stingă incendiul ce scăpase de sub control.

 

******

Încă o dată, facem cunoscut faptul că ”ARDEREA VEGETAŢIEI USCATE ŞI A RESTURILOR VEGETALE ESTE STRICT INTERZISĂ!” dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.

Așadar, arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul, acesta fiind emis prin grija primarului de către şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă sau persoana desemnată în acest sens.

Conform legislaţiei în domeniul protecţiei mediului, persoanele fizice şi juridice au obligativitatea de a nu arde miriştile, stuful, tufărişurile sau vegetaţia ierboasă fără acceptul Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului şi fără informarea, în prealabil, a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă.

În cazul nerespectării prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură – APIA va aplica sancțiuni care ajung până la excluderea de la plata sprijinului financiar pentru deținătorii terenurilor igienizate prin incendierea vegetației uscate și care nu au obținut acceptul autorităților.

Pentru arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi/sau fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, cetăţenii (proprietarii de terenuri) sunt pasibili de sancţiune contravenţională, care prevede aplicarea unei amenzi cu sume cuprinse între 1.000 – 2.500 lei.

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea, 8 februarie 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?