Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Handbal, Liga Națională – Focșănenii încep astăzi un lung program cu meciuri foarte grele!

  • CSM Focșani 2007 – HC Buzău 2012 miercuri, 2 februarie, ora 16:00, Sala Polivalentă

  • Meciul va fi transmis în direct de TVR 2

CSM Focșani 2007 va avea primul meci oficial al anului 2022 în Sala Polivalentă, în compania HC Buzău 2022. Jocul va avea loc astăzi în Sala Polivalentă cu începere la ora 16:00 și va fi transmis în direct de TVR 2. Pentru focșăneni va fi începutul unui sezon de iarnă-primăvară foarte solicitant, în care va juca în continuare, la 6 februarie, în deplasare, cu Potaissa Turda, la 12 și 20 februarie dubla cu norvegienii de la Nærbø, în turul al patrulea al Cupei Europene EHF, la 23 februarie, cu Steaua București, apoi cu Dinamo București, Minaur Baia Mare, CSM Bacău și CSM Vaslui, toate partide cu mare grad de dificultate după care va fi meciul de la Alexandria și din nou o dispută extrem de dificilă cu Dobrogea Sud. Foarte important pentru CSM 2007 este să înceapă această serie cu o victorie în această după amiază. În tur, la Buzău, s-au impus oaspeții cu 31-27, însă disputele cu buzoienii au fost mereu strânse, chiar dacă, în general, tranșate în favoarea sa de CSM 2007. HC Buzău se află într-o poziție inconfortabilă în clasament, pe locul 9 cu doar 13 puncte, cu unul mai mult decât echipele de pe locuri de baraj. Este adevărat că mai este cale lungă până la încheierea returului și multe se pot întâmpla în bine pentru oaspeții de astăzi ai Polivalentei, însă orice punct agonisit acum poate însemna lipsă de griji pentru mai târziu. De aceea, vor juca doar la câștig! Focșănenii s-au pregătit începând din 10 ianuarie în Sala Polivalentă. Au lucrat intens, ca de obicei, au avut și două meciuri de pregătire, cu CSM Vaslui, ambele pierdute. În partida cu HC Buzău este de așteptat să joace cu nivelul de concentrare și angajament care le permite să obțină încă 3 puncte cu care să se mențină în plasa băimărenilor în cursa pentru locul 5 al clasamentului. CSM Focșani 2007 are o noutate în lot – a venit pivotul Vlad Lazoreac, produs al LPS Suceava, fost component al formației Magnum Botoșani din campionatul Diviziei A. Antrenorul Dalibor Cutura are la dispoziție toți jucătorii cu care a încheiat anul 2021 și care nu au probleme de sănătate.

Întâlnirea dintre CSM Focșani 2007 și HC Buzău 2012 va fi arbitrată de cuplul Ionuț Ifrim/Ovidiu Ilisei din Neamț iar observarea va fi asigurată de Valter Dăncescu, din București.

Partida va fi cu public, în condițiile impuse de HG 34/2022

Accesul publicului în Sala Polivalentă va avea loc în condițiile specificate în Anexa 3 a Hotărârii nr. 34/2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 8 ianuarie 2022, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 : „în spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5:00-22:00, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între persoane şi purtarea măştii de protecţie în judeţele/ localităţile în care rata de incidenţă cumulată la 14 zile este mai mare de 1/ 1.000 de locuitori. Repartizarea spectatorilor se face pe întreaga suprafaţă a spaţiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sportului şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare.”

În Focșani, conform datelor postate ieri, 1 februarie, pe pagina de facebook a Direcției de Sănătate Publică Vrancea, rata de infectare era de „12,47 în creștere”.

În timpul desfășurării partidei de astăzi, jandarmii vrânceni, alături de polițiști, pompieri și polițiști locali vor asigura măsurile de ordine publică, se arată într-un comunicat transmis de Biroul de presă al IJJ Vrancea.

„Astăzi, 2 februarie a.c., începând cu ora 16.00, la Sala Polivalentă din Municipiul Focșani se va desfășura partida de handbal masculin din cadrul competiției Liga Zimbrilor, dintre echipele CSM Focșani și ACS HC Buzău.

Jandarmii vrânceni, alături de polițiști, pompieri și polițiști locali vor asigura măsurile de ordine publică pentru desfășurarea competiției sportive cu respectarea cadrului legal în vigoare privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Recomandăm participanţilor să respecte măsurile stabilite de organizatori în vederea prevenirii răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 și indicațiile forțelor de ordine, să acorde o atenţie sporită minorilor care îi însoțesc și să solicite ajutorul forţelor de ordine, în mod direct sau prin numărul unic apel de urgență 112 în cazul producerii unor fapte de natură penală sau contravențională”, au transmis jandarmii vrânceni, în comunicatul de presă.  

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?