Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605
Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605

Vrânceanca Nicoleta Alexandru-Caragea, conferențiar universitar, a murit la numai 51 de ani

Institutul Național de Statistică a anunțat duminică faptul că Nicoleta Alexandru-Caragea, originară din Vrancea, comuna Câmpineanca, s-a stins din viață la doar 51 de ani. Era conferențiar universitar doctor la Facultatea de Management Financiar din cadrul Universității Ecologice București, și specialist al Institutului Național de Statistică,

„Draga noastră Nico, Nicoleta Alexandru-Caragea, a plecat de lângă noi azi, 9 ianuarie 2022 și a ales să se înalțe la Cer! Un om formidabil, un profesionist desăvârșit, a îmbinat teoria predată cu dăruire la Universitatea Ecologică București, cu partea practică, cu statisticile elaborate cu pasiune în anii plini, lucrați la INS. Am avut bucuria și privilegiul să lucrăm împreună, să creem împreună, să ne bucurăm și să râdem împreună. Îți urăm, suflet cald și gingaș, drum lin printre îngeri! Spiritul să-ți fie călăuzit pe Calea ei, de Lumină! Îi putem aduce un omagiu și totodată îi putem fi alături familiei, începand de luni, 10.01.2022 ora 16.00 și până cel târziu, marți, 11.01.2022, ora 11:00, la Capela Bisericii Bazilescu din Bucureștii Noi (https://goo.gl/maps/iT94uqLvgsnCeWVT9 )”, se arată în anunțul publicat de Institutul Național de Statistică.

Și Facultatea de Management Financiar a anunțat duminică, „cu profundă durere, plecarea dintre noi a doamnei Nicoleta CARAGEA, conferențiar universitar, un om remarcabil, un dascăl de exceptie, iubit de studenți, care a format generații de studenți și masteranzi ai Facultații.”

În urmă cu mai puțin de o lună, pe 15 decembrie, Institutul Național de Statistică a acordat un premiu de excelență doamnei Nicoleta Alexandru-Caragea. „Sunt profund onorată. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la formarea și dezvoltarea mea în domeniul statisticii oficiale”, a scris pe facebook, la acea dată, Nicoleta Caragea.

Pe site-ul Facultății de Management Financiar din cadrul UEB, aflăm că Nicoleta Alexandru-Caragea, conferențiar universitar și expert senior în cadrul Institutului Național de Statistică, era doctor în Economie, prin absolvirea programului din cadrul Institutului de Economie Națională, Academia Română. Activitatea sa didactică s-a concentrat, în principal, în domeniul statisticii, prin cursuri și seminarii la programele de licență și masterat (Statistica, Statistică economică, Statistică socială, Analiză economico-financiara).
A coordonat programul de studii universitare de masterat Finanțarea protecției sociale. A participat ca expert național și internațional în diverse proiecte, workshop-uri și conferințe organizate de instituții internaționale de prestigiu cu activitate statistică (EUROSTAT, OCDE, OMS, Banca Mondiala, UNICEF-UIS, UN, Internation Migration Fund). Dna. Nicoleta ALEXANDRU-CARAGEA a fost fondatorul proiectului de cercetare The R Project for Statistical Computing (http://r-project.ro/) și a inițiat, în cadrul acestuia, conferința internaționala uRos – Use of R in Official Statistics.
Rezultatele activității de cercetare au fost publicate în numeroase reviste prestigioase din țară și din străinătate (Revista Română de Economie, Revista Română de Statistică, Economic Computation and Economic Cybernetics Studies and Research), precum și în baze de date internaționale recunoscute (Clarivate Analytics, RePEc, DOAJ, Index Copernicus etc.). A fost membru al comitetelor științifice ale unor prestigioase conferințe și reviste internaționale, un statistician recunoscut în mediul academic și în statistica oficială din România și din străinătate. A fost premiată în cadrul programului aniversar „The International Year of Statistics”.

Nicoleta Caragea va fi înmormântată joi, în localitatea natală, la Câmpineanca, anunță Institutul Național de Statistică: „Slujba de înmormantare se va desfășura joi, 13 ianuarie 2022, începând cu ora 12.00, la Biserica Sf.Dumitru din comuna Câmpineanca, județul Vrancea, iar înhumarea va avea loc la cimitirul aceleiași biserici, imediat după slujbă. (https://goo.gl/maps/KJ8fV3HsRCb7EdXYA)”.

Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să o odihnească în pace!

sursă foto: ueb.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?