Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649

FOTO! Noul comandant al Centrului militar zonal este colonelul Neculai Șerban

Noul comandant al Centrului militar zonal Vrancea ,,Regele Carol I” este colonelul Neculai Șerban. Ordinul de numire în funcție a fost citit de șeful Direcției personal și mobilizare din cadrul Statului Major al Apărării, domnul general – maior Claudiu – Mihail Sava, în cadrul unei ceremonii restrânse care a avut loc la sediul instituției.
Din anul 1997 până în anul 2019 ofițerul a activat în cadrul Brigăzii 282 Blindată ,,Unirea Principatelor” unde a îndeplinit funcții de execuție și de conducere, inclusiv cea de comandant al Batalionului 280 Infanterie Mecanizată ,,Căpitan Valter Mărăcineanu”, iar din anul 2019 a fost încadrat pe funcția de șef de stat major la Centrul militar zonal Vrancea ,,Regele Carol I”. Din martie 2021 ofițerul a fost împuternicit la comanda structurii.
Colonelul Șerban Neculai este veteran al teatrelor de operații din Irak și Afganistan iar pentru rezultatele meritorii obținute, ofițerul a fost distins de către structurile militare internaționale și naționale cu medalia ,,The Army Commendation”, medalia NATO non – article 5, emblema de merit ,,În Serviciul Armatei României” cls. a II-a și emblema de merit ,,În Slujba Păcii” cls. a III-a.
Ofițerul este absolvent al Institutului Militar de Infanterie şi Chimie ,,Nicolae Bălcescu”, al Facultății de drept din carul Universității ,,George Bariţiu” și al programului de master – conducere interarme forțe terestre din cadrul Universității Naționale de Apărare ,,Carol I” . Este căsătorit și are doi copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?