Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Primăria Tătăranu a câștigat procesul cu o firmă care a concesionat pe 49 de ani o pășune

Tribunalul Vrancea a dat dreptate autorităților din Tătăranu, care solicitau obligarea unei societăți la plata unor sume restante conform unui contract de concesiune. Concret, era vorba despre planul implementării unei instalații de producere a energiei electrice eoliene pe care îl avea societatea respectivă, sens în care primise în concesiune, pe 49 de ani, o pășune în suprafață de 15.075 mp, proprietatea Primăriei Tătăranu. Însă, din ce se arată în acțiune, la câțiva ani de la perfectarea contractului de concesiune – în 2007 – societatea respectivă a omis să mai plătească redevența datorată, 2,3 euro/mp, respectiv 34.672,5 euro anual. De aici, s-a ajuns la judecată, iar după ce Unitatea Administrativ Teritorială Tătăranu a câștigat acțiunea, în recurs s-a dispus rejudecarea cauzei, pe motiv că societatea pârâtă nu fusese citată legal. Acum, pentru a doua oară, UAT Tătăranu a avut câștig de cauză.

Respinge excepția prescrierii dreptului la acțiune ca neîntemeiată. Respinge excepția lipsei calității procesuale active a Consiliului Local al Comunei Tătăranu ca neîntemeiată. Admite în parte acțiunea. Obligă pârâta la plata sumei de 59.003 lei cu titlu de debit – redevențe – restant către reclamantă. Obligă pârâta la plata sumei de 376.985 lei cu titlu de penalități de întârziere către reclamantă. Obligă pârâta la plata sumei de 4.400 lei cheltuieli de judecată către reclamantă reprezentând onorariu expert, se arată în hotărâre, care poate fi atacată cu recurs.

Inițial, suma pe care o datora societatea respectivă era mult mai mare, însă în decursul anilor au mai fost achitate din obligații. De aceea a și fost dispusă o expertiză în cauză, din raportul de expertiză rezultând că societatea pârâtă făcuse inclusiv în cursul anului 2019 o plată, iar în cursul anului 2020 alte 6 plăți. De aceea instanța a constatat că debitul datorat era 59.003 lei, plus penalitățile. Aceasta în condițiile în care atunci când a fost dată prima soluție, societatea în cauză fusese obligată să achite 87.122,12 euro cu titlu de redevență pentru perioada 31.12.2014 – septembrie 2018 şi la penalităţi aferente în cuantum de 55.267,90 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?