Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO și FOTO! Eroii revoluției din 1989, comemorați astăzi la Focșani

Astăzi se împlinesc 32 de ani de la Revoluție: 22 decembrie 1989 – 22 decembrie 2021!
Președintele Consiliului Județean Vrancea, Catalin Toma și vicepreședintele Ionel Cel-Mare au participat astăzi, alături de oficialitățile locale, cadre militare și revoluționari, la ceremonialul religios și militar dedicat comemorării eroilor revoluției române.
”După 32 de ani, mă uit în ochii revoluționarilor prezenți aici și îmi exprim recunoștința eternă pentru cei care și-au sacrificat viața crezând în această țară, într-un viitor mai bun. Autoritățile județene, locale și centrale au obligația să facă mai mult pentru ca acest popor să fie într-adevăr liber, să se bucure de sărbătoarea Crăciunului așa cum trebuie și să avem încredere în valorile tradiționale, familia. Încă o dată, îmi exprim recunoștința pentru toți cei care și-au pierdut prieteni dragi, fii, soți, părinți în Revoluția din 1989. Să îi respectăm pe cei care sunt astăzi în viață și care au crezut în valorile democrației pentru ca astăzi să putem să vorbim liber și să fim într-un stat de drept. Dumneavoastră, revoluționarii, reprezentați o filă din istoria și din viitorul acestui județ”, a transmis celor prezenți Cătălin Toma.
Ceremonialul s-a încheiat cu depunerea de coroane la monumentul închinat eroilor Revoluției din 1989.
Recunoștință veșnică eroilor Revoluției!

Sursa: Facebook CJ Vrancea

 

Primăria Municipiului Focșani i-a comemorat pe Eroii Revoluției din Decembrie 1989, în cadrul unui ceremonial militar organizat de Garnizoana Focșani.
Cu această ocazie, Primarul Cristi Valentin Misăilă a vorbit, în mesajul său, despre sacrificiul celor care au luptat pentru libertatea noastră, a tuturor.
Cinste Eroilor care au luptat și s-au jertfit pentru noi și pentru libertatea noastră!
Ghinea Dorinel
Silvestru Jim
Voicu Nicolae
Milea Dumitru
Crețu Florin
Catană Marin
Dănăilă Gabi
Apostolie Vasile
Buruiană Valentin
Budescu Dumitru
Vă invităm să citiți mesajul Primarului Cristi Valentin Misăilă:
”Au trecut 32 de ani de la unul dintre cele mai dramatice şi totodată importante evenimente, care au marcat istoria și conştiinţa poporului român – Revoluţia din Decembrie 1989.
Alături de noi sunt câțiva dintre cei care atunci s-au ridicat cu hotărâre împotriva regimului dictatorial, însufleţind, prin exemplul, eroismul și jertfa lor, mişcarea naţională ce avea să ducă la victoria revoluţiei.
Mulți dintre noi încă ne mai amintim contextul socio-politic, ce a reprezentat motivul real al Revoluției – penuria de alimente, lipsa libertății de mișcare și de expresie!
În aceste condiții, acțiunea revoluționarilor a avut un efect catalizator pentru întreaga societatea românească, determinând în final înlăturarea structurilor de putere ale regimului Ceaușescu. Acest lucru însă nu s-a întâmplat peste noapte și nicidecum fără victime, ceea ce arată o dată în plus că România nu a avut șansa unei revoluții de catifea.
Din fericire, amploarea mişcării populare, dar mai ales legitimitatea sa, au făcut ca Armata să treacă de partea revoluționarilor, în ciuda ordinelor primite.
Din păcate însă, îndârjirea celor care țineau cu dinții și cu arma în mână să-și păstreze în continuare privilegiile a făcut ca pe altarul libertății să se jertfească nu mai puțin de 1166 de români.
Numărul celor răniți este și mai mare! Peste 3300 de eroi răniți, sechelele rămânându-le pentru tot restul vieții drept mărturie a unor zile și nopți de foc, în care un popor întreg a luptat cu demnitate pentru libertate şi democraţie.
Tocmai de aceea se cuvine să onorăm sacrificiul celor care au aprins flacăra revoluției și au oferit tuturor românilor speranța într-o lume mai bună.
Este o datorie de conştiinţă pentru noi toţi, dar mai ales pentru întreaga clasă politică actuală, să îi așezăm pe acești martiri la locul ce li se cuvine.
Generațiile viitoare trebuie să știe că tot ceea ce reprezintă România de azi, cu instituțiile sale democratice, dar mai ales cu drepturile și libertățile cetățenești, le datorăm celor care pe 21-22 decembrie 1989 au ieșit în stradă și au strigat într-un glas – VREM LIBERTATE!
Mă înclin în fața dumneavoastră și cu gândul la cei care ne privesc acum din ceruri!
Cinste Eroilor Revoluției din Decembrie 1989!”.

Sursa: Facebook Primăria Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?