Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

O focșăneancă școlită în America s-a stabilit în Deltă și a organizat Târgul handmade „Cu drag, din Sulina”

Iarna în Deltă le oferă călătorilor ocazia de a întâlni atât tineri întreprinzători care îşi pun în practică dorinţele, cât şi unităţi de cazare de lux care dovedesc că relaxarea şi vacanţele frumoase nu depind de starea vremii sau de culorile anotimpului. Ani la rând, iernile grele din Delta de altădată au închis majoritatea pensiunilor turistice, însă, în ultima perioadă, câteva dintre ele au rămas deschise, iar acestor iniţiative li s-a alăturat acum o săptămână un târg cu produse handmade, organizat în Sulina, cu prilejul sărbătorilor de iarnă. „Ne-am dorit foarte mult să realizăm acest târg. Iniţial, am crezut că suntem puţini, dar până la urmă ne-am strâns opt expozanţi, care mai de care cu lucruri superbe. Nu am cuvinte să spun ce magie a fost! Oamenii au fost extraordinari de deschişi şi bucuroşi să vadă că putem să facem ceva. Noi am creat totul în două săptămâni. Toată discuţia a pornit dintr-o bucătărie”, a declarat pentru AGERPRES Roxana Neagu, în vârstă de 28 de ani.

S-a născut în Focşani, judeţul Vrancea, a absolvit Fashion Institute of Technology, New York, Statele Unite, s-a întors în România şi a urmat cursurile Actorie Păpuşi la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti, iar din primăvara acestui an s-a stabilit la Sulina, oraşul natal al prietenului ei. „Pe tot parcursul verii, am avut o mică masă cu roţi pe faleza oraşului unde am expus creaţiile noastre. Am avut şansa să stau de vorbă şi să cunosc localnicii şi să-mi fac prieteni noi printre turişti, oameni care vin în Deltă de mai multe ori pe an şi a fost impresionant. Am primit feedback pe care nu credeam că-l voi primi, iar pentru mine, ca artist, a fost cea mai frumoasă experienţă. Aşa am văzut că nu fac lucrurile în van”, a afirmat Roxana Neagu.

Face globuri din MDF, bijuterii cu pietre preţioase şi semi-preţioase şi se declară îndrăgostită de Deltă. „Eu nu am cuvinte să descriu cât de mult iubesc Delta şi nu am crezut că o să iubesc atât de mult un loc din România. E clar că natura este o sursă de inspiraţie pentru mine, iar aici totul este mai frumos. În plus, este foarte diferit să te deplasezi doar pe apă către restul ţării. Este inedit, dar şi foarte scump”, a arătat tânăra artistă.

Târgul handmade „Cu drag, din Sulina” a durat doar câteva zile, aşa încât, pe faleza Dunării din oraşul Sulina, doi brazi împodobiţi în faţa unei firme de transport naval de persoane, o scenă de iarnă amenajată în dreptul Primăriei şi cele câteva instalaţii de iluminat festiv amintesc că sărbătorile de iarnă se apropie.

Articolul INTEGRAl pe – https://bit.ly/33z89Gf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?