Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO și GALERIE FOTO: A fost inaugurat noul sediu al Primăriei Golești

Noul sediu al Primăriei Golești a fost inaugurat astăzi în cadrul unui eveniment festiv la care au participat reprezentanți ai administrației județene, primari și cetățeni ai localității. Printre invitați s-au aflat președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, vicepreședintele Ionel Cel Mare, deputatul PSD de Vrancea, Nicușor Halici, primarul Municipiului Focșani, Cristi Misăilă, președintele ACoR Vrancea și totodată primarul comunei Bolotești, Fănică Popa, primarii localităților Cîrligele, Cotești, Gugești, Popești, Milcovul, Gologanu, Vîrteșcoiu, Vânători, directorul Spitalului Județean Sf. Pantelimon din Focșani. La inaugurare au mai fost prezenți reprezentanți ai firmelor de construcții și proiectare, respectiv Ioan Stoian și Cosmin Nedelcu. Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoți, condus de protopopul Oscar Frunză.

Primarul Alexandru Zar a declarat că ridicarea acestui sediu este rezultatul unei munci susținute și în care s-au implicat toți funcționarii din primărie. „Ceea ce vedeți aici este rezultatul unei munci care a devenit realitate prin voința unanimă a tuturor celor care lucrează în această instituție. Ne aflăm în cel mai nou și modern sediu de primărie din județul Vrancea, sediul Primăriei Golești. Acest sediu a fost construit ca urmare a unei necesități apărute în viața publică a comunei noastre. Acest obiectiv reprezintă necesitatea, oportunitatea, utilitatea și nu în ultimul rând și asigurarea unei securități în derularea traficului rutier având în vedere vecinătatea DN 2 E 85. Comuna Golești are aproximativ 5 mii de locuitori. Este o comună care în ultimul timp și-a schimbat fața pe de-o parte datorită investițiilor derulate de administrația locală, iar pe de altă parte datorită cetățenilor care s-au stabilit în comuna noastră, ajungând azi la o dezvoltare remarcabilă, social și economic. Toate aceste considerente, precum și vecinătatea cu municipiul Focșani, au dus la necesitatea ridicării standardelor de viață a cetățenilor. Servicii eficiente dintr-un sediu administrativ nou, cel vechi devenind impropriu cerințelor actuale“, a afirmat primarul Alexandru Zar.

Acesta a adăugat că lucrările la noul sediu au demarat în anul 2018 și au fost finalizate în februarie 2021. „Timpul scurs din februarie și până în prezent a fost dedicat sistematizării pe verticală a spațiului aferent acestui sediu. Valoarea totală a investiției cu tot cu sistematizare este de 4 milioane de lei, sumă care a fost alocată în proporție de 80 la sută de Guvernul României prin PNDL 2, iar diferența din bugetul local“, a precizat primarul Alexandru Zar. Acesta le-a mulțumit tuturor celor care au sprijinit acest proiect, respectiv Consiliul Județean, Consiliul Local Golești, instituții deconcentrate din județul Vrancea, etc.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Vrancea Cătălin Toma a precizat că la Golești a fost construit cel mai frumos sediu de primărie din mediul rural din Vrancea. Acesta a precizat că administrația județeană va sprijini toate proiectele administrațiilor locale. „Sunt extrem de bucuros să mă aflu în casa dumneavoastră, pentru că primăria este la urma urmei ca o casă și vă spune asta unul care a fost primar câțiva ani. Nu la fel de mult ca domnul primar Zar pe care îl felicit pentru că fără implicare nimic din ceea ce vedeți aici nu ar fi fost posibil. Primarul dumneavoastră, domnul Alexandru Zar, s-a ocupat și a trecut peste toate neajunsurile, peste multe dezamăgiri poate, peste multe obstacole de-a lungul timpului. În calitate de președinte al Consiliului Județean Vrancea permiteți-mi să vă asigur încă o dată de toată deschiderea. Avem DJ 205 C, gazele și multe multe alte proiecte pe care împreună sperăm să le ducem la bun sfârșit în așa fel încât dumneavoastră să beneficiați de infrastructură modernă. La momentul acesta cred că este cea mai frumoasă primărie de comună din județul Vrancea“, a afirmat președintele Cătălin Toma.

Deputatul PSD de Vrancea Nicușor Halici a declarat la inaugurare că, prin grija primarului Alexandru Zar, prin munca echipei administrative și a constructorilor, comuna Golești are un centru administrativ modern. „Comuna Golești are de astăzi un nou reper de dezvoltare. Am avut plăcerea de a fi invitat la inaugurarea noului sediu al primăriei. O clădire care face cinste comunității goleștene, județului Vrancea și care este necesară în vremea în care ne aflăm. Este o clădire model prin arhitectura ei. Finanțarea construcției a fost realizată prin PNDL, un proiect denigrat de unii dar care a adus comunităților locale dezvoltarea de care acestea au atâta nevoie. 13.000 obiective au fost finanțate doar prin PNDL 2, și pot să vă spun că aceste finanțări nu se vor opri aici. Împreună, în coaliția actuală, vom continua programele de dezvoltare locală, iar eu, ca parlamentar de Vrancea, voi face tot ce este necesar pentru ca aceste finanțări să ajungă în județul nostru și să ajute comunitățile locale să se dezvolte. Îl felicit pe domnul primar pentru această realizare și sunt convins că peste ani se va bucura alături de cetățenii comunei Golești de lucrurile pe care le-a reușit în timpul mandatelor sale de edil“, a afirmat deputatul Nicușor Halici.

Președintele ACoR Vrancea, primarul comunei Bolotești, Fănică Popa, i-a oferit lui Alexandru Zar, în numele primarilor din asociație, o Carte a Recunoștinței. „Avem plăcerea astăzi ca din partea Asociației Comunelor din România, Filiala Vrancea să oferim domnului primar Zar un premiu plăcut din partea noastră și anume Cartea Recunoștinței pe care sper să o prețuiască“, a spus președintele ACoR Vrancea Fănică Popa.

Avocatul Victor „Didi” Băjenaru a subliniat că noul sediu al Primăriei Golești este „perla coroanei muncii primarului Alexandru Zar”, care a făcut dovada că este omul faptelor, nu al vorbelor. „Un om cu multe calități, care s-a implicat în viața socială, spirituală a comunității. Nu am să uit niciodată ziua de 3 octombrie 1991 când domnul Alexandru Zar a preluat frâiele acestei comune, Golești, și, de la început a avut un singur scop, de a micșora cât se poate diferența dintre sat și oraș, lucru pe care cred că l-a reușit”, a spus avocatul Băjenaru.
Un mesaj de felicitare pentru administrația locală din Golești a fost exprimat și de reprezentanții Bisericii. Părintele protopop Oscar Frunză a subliniat că localitatea Golești merita un astfel de sediu. Este o comună veche, atestată din secolele XVI-XVII, la 1692 se făceau mențiuni despre existența unui preot de mir și a unei biserici, tot aici erau și moșiile mănăstirii Sf. Ioan din Focșani. „Este o localitate cu vechi tradiții care merita un astfel de sediu”, a spus părintele Oscar Frunză, care a subliniat că, la Golești, mai întâi au fost așezate cele două biserici din localitate, iar acum a fost construit sediul primăriei.

După discursuri și slujba de sfințire, primarul Alexandru Zar i-a oferit preotului Constantin Gheorghe de la parohia din localitate o Diplomă de Excelență, ca simbol al recunoștinței pentru întreaga activitate de slujire a comunității. Mai exact, părintele Gheorghe Constantin a construit o biserică de la zero. Pentru că nu a putut fi prezent la eveniment, diploma i-a fost înmânată fiului acestuia, preotul Ștefan Constantin. Evenimentul s-a încheiat cu un mini concert de colinde interpretate de Corul Cantus.

Noul sediu este format din parter şi etaj, are birouri pentru funcţionari, o sală de şedinţe, o sală pentru oficierea de căsătorii, dar şi un spaţiu pentru arhivă. Vechiul sediu a fost demolat iar în locul său a fost realizat un spațiu verde cu căi de acces și trotuare care asigură legătura cu noul sediu al Primăriei Golești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?