Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

FOTO: Drapel „viu” realizat de elevii de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” Focșani

Elevii de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” Focșani au sărbătorit 1 Decembrie, Ziua Națională a României, într-un mod original: 120 de elevi au fluturat baloane roșii, galbene și albastre, cu ajutorul cărora au realizat un drapel „viu”. În tot acest timp ei au intonat Imnul de stat al României.

  Unirea Transilvaniei cu România, la 1 Decembrie 1918, a fost precedată de alte două evenimente importante. Primul moment l-a constituit Mica Unire, adică Unirea Principatelor Române, Moldova și Țara Românească, la 24 Ianuarie 1859, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Al doilea moment l-a constituit obținerea Independenței de Stat a României, în urma războiului din 1877-1878. Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 a fost marcată de elevi printr-o imensă horă a unirii care s-a întins pe tot platoul din curtea interioară a liceului. 

Respectul fată de țară și față de sacrificiul înaintașilor, patriotismul, cunoașterea trecutului și transmiterea valorilor naționale se dobândesc în familie și se consolidează prin astfel de activități desfășurate în mediul școlar.

Prin participarea la această activitate, în contextul perioadei dificile pe care o traversăm, elevii noștri au fost animați de sentimentul de unitate a românilor. Prin păstrarea și cultivarea acestui sentiment putem transmite generațiilor viitoare tot ce are mai de preț neamul românesc: credința și verticalitatea înaintașilor noștri care s-au jertfit dând „dovezi în lume/ Că-n aste mâini mai curge un sânge de roman”.

Prof. Cezarina Nicodei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?