GALERIE FOTO: „Mentorship“, proiect derulat de Centrul de Tineret Focșani

0
140

În data de 30 noiembrie 2021 se va încheia proiectul de și pentru tineret Mentorship“ organizat de Centrul de Tineret Focșani, în parteneriat cu Agenția Județeanã pentru Ocuparea Forței de Muncă Vrancea. Scopul proiectului a fost de îndrumare a tinerilor și echiparea lor cu resursele necesare pentru a lua decizii și a-și alege o direcție în viață, în deplină cunoștință de cauză.

Participanții s-au întâlnit, în mediul online sau hibrid, cu un specialist în orientarea profesională de la Agentia Județeanã pentru Ocuparea Forței de Muncă Vrancea – Compartimentul Medierea Muncii, Consiliere, Orientare și Formare Profesională. Astfel, din partea AJOFM Vrancea a fost alături de noi și de tinerii participanți la proiect, doamna Elena Diana Gogu, consilier specializat în vederea informării, orientării în carieră, pentru a le crea șanse mai bune pe această piață și a-i pregăti pentru viața activă. Direcțiile de acțiune ale proiectului au fost:

Promovarea unui acces uşor la informaţie prietenoasă şi de calitate privind piaţa muncii, drepturile şi obligaţiile angajaţilor, respectiv ale angajatorilor pentru toţi tinerii;

– Integrarea informării şi orientării în carieră în toate nivelele traiectoriilor de educaţie formală şi de învăţare nonformală pentru a conştientiza tinerii cu privire la cerinţele pieţei muncii.

În cadrul activităților organizate, s-a discutat despre evoluția ocupațiilor in România, a oportunităților de învățare și de muncă pe care le oferă legislația românească bazată pe principiul egalității de șansă, astfel încât tinerii să reușească să-și evalueze resursele cu realism, să-și stabilească obiectivele și să își aleagă o direcție în carieră. La fel de importante pentru carieră sunt cunoașterea de sine și atitudinea față de muncă, concluzii care au reieșit în urma lucrului în echipe de câte 4-6 tineri.

Activitățile proiectului au fost interactive pentru ca participanții la proiect să-şi construiască drumul în viață prin intermediul propriei înţelegeri, deoarece nimeni nu poate face acest lucru în locul lor. Ei au fost doar ghidați în carieră, astfel încât în viitor să poată face alegeri educaționale, de formare și ocupaționale, și să-și administreze singuri cariera. Construcţia personală este favorizată de interacţiunea cu cei care la rândul lor învaţă, cu tinerii, reciprocitatea, interactivitatea fiind stimulente ale învăţării. Interesul pentru acest proiect a fost foarte mare, dar situația pandemică nu ne-a lăsat să onoram toate solicitările venite din partea elevilor și a profesorilor coordonatori, cu toate acestea la proiect participând 90 de tineri, cu 10 mai mulți decât am preconizat inițial.

Centrul de Tineret Focșani – Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea mulțumește participanților și profesorilor coordonatori pentru implicarea în proiectul de tineret “ Mentorship “. Nu in ultimul rând, mulțumim partenerului nostru în proiect, Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vrancea, doamnei Marina Danțiș, în calitate de director executiv și doamnei Elena Diana Gogu, consilier Compartimentul Medierea Muncii, Consiliere, Orientare și Formare Profesională – pentru sprijinul acordat.

Comunicat de presă, DJST Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here