Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Mască, distanțare și certificat verde la ceremonia dedicată Zilei Naționale a României

Miercuri, 01 decembrie a.c., începând cu ora 11.00, în Piața Unirii din Municipiul Focșani se va organiza un ceremonial militar dedicat Zilei Naționale a României.

Jandarmii vrânceni, alături de polițiști și polițiști locali vor asigura măsurile de ordine publică pentru desfășurarea ceremonialului cu respectarea cadrului legal în vigoare privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În conformitate cu prevederile art. 141, alin. (1) din H.G. nr. 1183/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, „se permite organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României în municipiile reședință de județ cu participarea a cel mult 200 de persoane în zona oficială delimitată de organizatori, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între participanți, cu purtarea măștii de protecție şi cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.” Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Accesul persoanelor care doresc să asiste la ceremonial se poate realiza doar în afara zonei oficiale delimitate de organizatori, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între participanți şi cu purtarea măștii de protecție.

Jandarmii vrânceni recomandă cetățenilor care vor asista la această activitate să respecte următoarele:
– Purtarea corectă a măștii de protecție și păstrarea distanței fizice față de celelalte persoane;
– Evitarea conflictelor de orice natură;
– Părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii;
– În cazul în care sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale, solicitați ajutorul jandarmilor aflați în apropiere.

Comunicat de presă, Jandarmeria Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?