Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Dramă în arestul IPJ Vrancea! Un fost evadat a distrus aparatul de aer condiționat ca să se taie la gât

Un vrâncean de 34 de ani, cu un trecut infracțional stufos, s-a ales cu o nouă condamnare, în urma unui act de „bravură” comis chiar în timp ce se afla în stare de arest preventiv. Acesta, nici mai mult nici mai puțin, a distrus un aer condiționat amplasat în celula în care se afla cazat provizoriu – în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, explicația acestuia fiind aceea că era un pic „tulburat” de situația în care se afla și astfel s-a gândit să facă rost de obiecte pe care le-ar putea folosi pentru a se răni. Inițial însă, acesta a admis doar că se afla în arest, însă a negat că ar fi stricat ceva. Ulterior, vrânceanul a admis că a avut o stare generală de rău, ceea ce l-a făcut să rupă mai multe componente de la aparatul de aer condiționat, iar cu unul dintre acele elemente din material plastic a încercat să-și producă unele leziuni la nivelul gâtului. Într-adevăr, din ce s-a reținut în rechizitoriu, vrânceanul prezenta leziuni ce s-au putut produce prin zgâriere cu corpuri dure, necesitând la acea vreme 6-7 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Fapta a fost comisă în martie 2018, la o zi după ce fusese arestat preventiv, iar la condamnarea de acum a fost adăugat și un rest de pedeapsă. În plus, bărbatul, originar din Vizantea Livezi, a fost obligat să achite și despăgubiri către IPJ Vrancea, însă sentința nu este una definitivă. (…) condamnă pe inculpatul (…) pentru distrugere, la o pedeapsă de 1.600 lei amendă penală (160 de zile amendă x 10 lei). (…) revocă liberarea condiționată pentru restul de 691 zile rămase neexecutate din pedeapsa de 1 an și 6 luni și 2.045 zile închisoare aplicată prin sentinţa penală a Tribunalul Vrancea, rămasă definitivă prin decizia Înaltei Curte de Casație și Justiție, din care a fost liberat la data de 25.07.2017, rest pe care îl adăugă la pedeapsa stabilită mai sus, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 691 zile închisoare și 1.600 lei amendă penală. Constată că inculpatul este arestat în altă cauză. Obligă inculpatul la plata catre IPJ Vrancea a sumei de 535,50 lei, cu titlu de despăgubiri civile – daune materiale, se arată în hotărâre.

De menționat că pedeapsa anterioară la care se face referire venea dintr-o condamnare pentru evadare, în condițiile în care la momentul în care vrânceanul a sperat să scape ușor din penitenciar executa 5 ani de închisoare pentru distrugere. Infracțiunea de evadare a fost comisă împreună cu un alt deținut, în luna mai 2012, când cei doi desfășurau activități de curățare și întreținere a spațiilor verzi și igienizarea copacilor din Cartierul Gară din Focșani. Cei doi au fugit de sub escortă însă au fost identificați și interceptați seara, de un echipaj, la ieșirea spre Golești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?