Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Proiectul Vrancea Curată va deveni operațional începând de anul viitor

Proiectul Vrancea Curată va deveni operațional începând de anul viitor. Anunțul a fost făcut de Cătălin Toma în cadrul conferinței de presă de săptămâna trecută, în care a prezentat bilanțul activității sale la un an de la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Vrancea. „Suntem în situația în care putem spune că demarăm procedura de licitație pentru ca pe parcursul anului 2022 să putem să avem contractul cu operatorul semnat. Probleme vor apărea cu siguranță pentru că datele din teren de multe ori nu se regăsesc în adresele pe care le-am avut noi în corespondența cu UAT-urile, dar se vor găsi soluții în așa fel încât să perfecționăm această operațiune de preluare a deșeurilor“, a afirmat Cătălin Toma.

Acesta a adăugat că deșeurile reprezintă o mare problemă pentru județul Vrancea și trebuie finalizat cât mai rapid acest proiect. Toma a susținut că pentru acest serviciu trebuie stabilită o taxă, dar cu dezbatere publică și cu acordul consiliilor locale partenere. „Deșeurile reprezintă o mare problemă pentru județul Vrancea, pentru fiecare localitate în parte, pentru fiecare dintre noi și trebuie să ne gândim că nu se mai poate să ducem gunoiul cu roaba, sau să-l aruncăm noaptea când nu ne văd vecinii sau ziua când sunt plecați vecinii la serviciu. Nu trebuie să se mai întâmple acest lucru, trebuie să înțelegem că orice serviciu trăește din taxele pe care le propunem, în urma unor dezbateri publice. De aceea, îi atenționez pe toți că ceea ce înseamnă caietul de sarcini pentru Vrancea Curată va fi în dezbatere publică și va fi aprobat de fiecare consiliu local în parte și care este partener la acest proiect“, a mai spus președintele Cătălin Toma.

Proiectul „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide în Judeţul Vrancea“, cunoscut și sub numele „Vrancea Curată“, are o valoare totală de aproximativ 107 milioane lei și a fost demarat la finele anului 2009, la inițiativa fostului președinte al Consiliului Județean, Marian Oprișan, care a și semnat contractul de finanțare. Proiectul „Vrancea Curată“ a fost întârziat mulți ani de procedurile de achiziție publică, mai exact contestațiile făcute de competitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?