Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Un angajat de la ENET a fost SECHESTRAT și amenințat într-o locuință din Focșani

Un angajat de la producătorul de energie termică ENET Focșani a fost amenințat și sechestrat într-un apartament de către un focșănean la care trebuia să facă proces verbal de debranșare de la sistemul centralizat. Incidentul a avut loc joia trecută într-un bloc de pe strada Greva de la Grivița. În primă fază, a fost întocmit un referat de către angajatul ENET în care acesta a prezentat ceea ce s-a petrecut în ziua respectivă, urmând ca ulterior să fie făcută o sesizare la Poliție.

Angajatul ENET ne-a povestit că nimic nu prevestea ceea ce urma să se întâmple în ziua respectivă. Părea să fie doar o verificare de rutină. Apartamentul fusese debranșat de la sistemul centralizat de încălzire și acum trebuia făcut doar un act prin care să se constate acest lucru. O formalitate. De altfel, fusese la apartamentul respectiv cu o zi înainte și, pentru că nu era acasă decât băiatul minor, a stabilit să revină a doua zi dimineață, până la ora când tatăl urma să plece la serviciu. Doar că a doua zi, joi, 14 octombrie, lucrurile nu au decurs atât de simplu. Inițial, când a intrat în apartament, lucrurile păreau să decurgă normal. Problemele au apărut când angajatul ENET a cerut dovada plății taxei de debranșare. La început, bărbatul a susținut că, deși a plătit suma de 114 lei, a pierdut chitanța. În fața acestei situații, angajatul ENET a susținut că nu este o problemă, se poate verifica efectuarea plății printr-un simplu telefon la societate.

A fost momentul care a declanșat scandalul. A început să amenințe, a spus că îmi dă un cap în gură dacă nu semnez procesul verbal de debranșare. Au fost circa 20 de minute în care am fost blocat în apartament. Bărbatul era foarte nervos, ne-a spus angajatul ENET. Acesta ne-a explicat că, pentru a evita un conflict cu proprietarul apartamentului, a întocmit un proces verbal de debranșare, în care a specificat faptul că nu a fost plătită această taxă de debranșare. După ce a ieșit din apartament și a ajuns la birou, a fost făcută o notă de constatare în care a prezentat situația petrecută. Am făcut o notă de constatare cu cele întâmplate pentru că nu am vrut să ajung în situația în care să plătesc eu această taxă de debranșare pentru persoana respectivă”, ne-a spus angajatul ENET, precizând că este pentru prima dată când se întâmplă un asemenea incident, de când se ocupă de verificarea debranșărilor.

Din fericire, incidentul nu a degenerat într-un conflict violent și nicio persoană nu a avut de suferit fizic. Însă asemenea cazuri arată că nici o asemenea sarcină de serviciu nu este simplă, oricând poate avea loc un eveniment care poate degenera și pot exista victime ale unor persoane cu nervii la pământ din cauza necazurilor cotidiene. Nu trebuie uitat de cazul de la Onești, unde doi angajați ai unei firme au fost uciși de un bărbat într-un apartament. Victimele fuseseră trimise de către firmă să realizeze lucrări de renovare în apartamentul care aparținuse agresorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?