Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

VIDEO: USR-ista Alexandra Tătaru și-a asigurat „aterizarea” la Parking Focșani, dar a uitat ce trebuie să facă acolo

„Calitatea” de reprezentant al municipiului Focșani în Adunarea Generală a Acționarilor la SC Parking îi este contestată viceprimarului USR Alexandra Tătaru, care este arătată cu degetul (din nou) că, împreună cu colegii săi din PNL, și-a atribuit un rol care nu doar că o depășește, ci este și în afara prevederilor legale. Este vorba despre un nou proces intentat de grupul PSD din cadrul Consiliului Local Focșani în urma aberațiilor impuse și votate de majoritarii PNL și USR PLUS, respectiv o hotărâre adoptată de aceștia din urmă, la cererea lor, pentru ca viceprimarul Tătaru să ajungă reprezentant AGA la Parking, indiferent de ceea ce spune legea.

Pe scurt, reprezentantul AGA putea fi doar primarul Cristi Valentin Misăilă, se arată în acțiunea de pe rolul instanței, însă majoritarii au decis că pot trece peste acest aspect nesemnificativ, respectiv legea. În plus, din ce se arată în acțiune, Instituția Prefectului Vrancea nici nu a catadicsit să se uite pe hotărârea în discuție, măcar pentru a-și forma o opinie și, eventual a-și exercita rolul pe care îl are. Sunt ocupați cei din Prefectură, se știe bine, mai ales prefectul Gheorghiță Berbece, care pare că nu are niciodată suficientă pastă în pix pentru a-și face datoria și a-și exercita controlul de legalitate asupra hotărârilor, în general. Datoria față de „cetățeni” și-o fac iată, consilierii PNL și USR PLUS, care continuă să își voteze strict avantaje proprii.

Una peste alta, chiar dacă a obținut o funcție pe care și-a dorit-o, numai bună să și-o adauge în CV, Alexandra Tătaru habar nu a avut ce a lovit-o. După adoptarea hotărârii – inclusiv la solicitarea sa și cu majoritatea voturilor amicilor săi, viceprimarul USR al Focșaniului a uitat că mai are de făcut ceva. Astfel, la câteva săptămâni după adoptarea HCL 100, a fost într-adevăr încheiat și contractul de mandat, însă mai era un pas de făcut, care depindea strict de voința dumneaei. Ocupată cu pozici, lozinci și shaorme, vizite prin cimitire și proiecte cu burghie, Alexandra Tătaru s-a dovedit încă o dată depășită total de situație și nu a mai reușit, în peste 4 luni, să facă până la urmă o simplă formalitate: să convoace AGA și să ia la cunoștință numirea sa, să o confirme, să revoce mandatarul anterior și să solicite astfel modificarea statului societății. Pe scurt, ca reprezentant în Adunarea Generală a Acționarilor la Parking, Tătaru a reușit performanța să se bulverseze suficient încât să facă formalitățile de mai sus abia luni, 4 octombrie. Nu, că știa ce înseamnă să fii în AGA, dar nu s-a grăbit. Realitatea e că, după ce a ținut cu dinții să intre în Parking din poziție de șefă, de una singură și-a pus piedică, iar activitatea sa în AGA, din luna mai și până în prezent, s-a limitat strict la cele de mai sus: două ședințe pe data de 4 octombrie!

Mai mare dovadă de habarnism noi nu știm să fie. În fine, vorba vine, pentru că sunt infinit de multe exemple de situații în care viceprimarul USR și-a dat cu stângul (pentru a fi integrată complet) în… dreapta (PNL-istă). În doar un an de când jura cu mâna pe Biblie, împleticit, că se va pune la dispoziția focșănenilor, s-a limitat până acum la a fi la dispoziția PNL, fără a înțelege cine este, de ce și, mai ales, ce are de făcut. Chapeau, Alexandra Tătaru! La o adică, proiectul inițiat de noii săi prieteni PNL-iști care o „beșteleau” în campania electorală a picat la fix, ca un cadou pentru doamna Alexandra Tătaru, care își serba în acea zi de 10 mai 2021 niște anișori frumoși. Așa că merita să îi fie dat, prin ridicarea mâinii, postul la Parking. Și mâna greblă se făcu… Chiar și cu acest dar pentru toate eforturile pe care le face pentru a fi în rândurile PNL-iștilor, dorința de putere nu este totuna cu legalitatea, atrag atenția consilierii locali PSD.

Prin Hotărârea 100/2021, inițiată și adoptată în regim de abuz de putere, nelegală atât sub aspectul procedurii de inițiere, cât și prin lipsa temeiului legal pentru adoptarea acesteia, majoritatea PNL și USR PLUS din Consiliul Local Focșani a preluat prerogativele Primarului pentru a fi exercitate cu încălcarea legii de către un consilier local (în persoana doamnei consilier Tătaru Alexandra), care a fost mandatată printr-un contract, a cărei formă de asemenea, încalcă condițiile de legalitate impuse de lege, să exercite atribuțiile Primarului. Așadar, în considerarea faptului că au format o majoritate în Consiliul Local al municipiului Focșani, consilierii PNL-USR PLUS au inițiat în mod nelegal un proiect de hotărâre prin care, cu încălcarea legii, propuneau ca reprezentarea în Adunarea Generală a Acționarilor operatorului local de servicii publice Parking SA să fie desemnată prin votul acestora, cu ignorarea faptului că această competență de reprezentare îi revine, potrivit Codului administrativ, de drept, Primarului.

Deși proiectul (…) a primit raport negativ al compartimentului de specialitate, nefiind acordat aviz de legalitate nici de către Secretarul general al municipiului Focșani, proiectul a fost supus aprobării, consilliul local desemnând în mod nelegal, prin adoptarea HCL 100/2021, un reprezentant în adunarea generală a acționarilor. (…) solicităm admiterea cțiunii privind anularea Hotărârii 100/10 mai 2021 privind reprezentarea municipiului Focșani în Adunarea Generală a Acționarilor la Societatea Parking Focșani SA, ca fiind emisă cu încălcarea competenței administrative și cu încălcarea flagrantă a articolului 132 din Codul administrativ, se arată în cererea de chemare în judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?