Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO: Căldura furnizată de ENET în școlile și grădinițele din Focșani, sub semnul întrebării după ce Cîțu a refuzat să aloce bani! PNL și USR Plus au lipsit din nou de la ședința CL

Consilierii locali PNL-USR PLUS au absentat la ședința de îndată convocată, ieri, de primarul Cristi Misăilă, ședință unde trebuiau discutate proiectele referitoare la rectificarea bugetului local, alocarea de bani pentru Palatul Copiilor, Clubul Sportiv Școlar și realizarea de lucrări la străzi și parcări. În sala de ședința a Consiliului Local au fost prezenți doar viceprimarul Alexandra Tătaru, consilierii Radu Nițu și Georgian Mocanu. În online, prin aplicația zoom, au fost prezenți doar consilierii PSD, ceilalți aleși locali fiind absenți. În schimb, deși încasează indemnizație ca viceprimar al Focșaniului, liberala Ana Maria Dimitriu a preferat să meargă la Panciu, la o vizită organizată de PNL cu o delegație condusă de ambasadorul Indoneziei. Din cauza absenței consilierilor PNL – PLUS, ședința Consiliului Local nu a mai avut loc și sute de angajați din Primărie și instituțiile subordonate nu își vor încasa salariile pentru care au muncit în ultima lună. Acesta este respectul pe care îl arată liberalii oamenilor care muncesc în administrația locală, în Poliția Locală, la Direcția de Dezvoltare.
Primarul Cristi Misăilă a acuzat, ieri, impotența politică a celor de la PNL și PLUS care nu au participat la ședință pentru a-și achita obligațiile față de cei care i-au votat, față de cetățenii municipiului Focșani. La finalul ședinței, edilul a relatat o discuție pe care a avut-o cu liderul de grup de la PNL- USR PLUS, directorul Direcției Silvice, Victor Dumitru, despre situația în care se află angajații din Primărie, Direcția de Dezvoltare și alte servicii subordonate Consiliului Local deoarece nu sunt bani în buget pentru a-și primi salariile pentru munca prestată. Mi-a spus că tatăl lui, pe vremea comunismului, pe timp de vară, trei luni de zile, nu lua salariu pentru că pădurea nu se putea tăia în perioada de vegetație. Ei compară cetățenii care poate sunt unici întreținători la familii, care vin și muncesc în municipiul Focșani, comparăm pădurarii cu cei care mătură pe stradă, cei care ne asigură serviciile necesare pentru a avea un oraș curat. Ignoră cu desăvârșire toate proiectele propuse pentru comunitate din ambiții politice de a-și pune în funcții cheie lipitorii de afișe. Am spus și repet, nu voi negocia binele focșănenilor pentru interesul lor personal. Nu au venit cu niciun proiect pentru cetățenii din Focșani, au venit cu proiecte pentru ei și clica lor. Ignoră că la Clubul Sportiv Școlar s-au solicitat bani pentru reparația acoperișului, s-au solicitat bani pentru dotările la Palatul Copiilor necesare pentru obținerea autorizației la incendiu. Locuitorii de pe strada Gheorghe Doja sunt ignorați de la începutul anului de către consilierii locali, a acuzat primarul Cristi Misăilă.

Referitor la salariile din administrația locală, edilul a subliniat ipocrizia celor din PNL care nu se uită la celelalte instituții din administrația locală vrânceană. La Primăria Focșani sunt salarii stabilite conform legii. Dacă ne uităm la vecinii din Consiliul Județean veți constata că media salariilor este cu cel puțin o mie de lei mai mare decâîn Primăria Focșani. Acolo sunt bani la fondul de salarii, se fac angajări. Adică într-o parte se poate, la Primăria Focșani nu se poate, a adăugat primarul Focșaniului.

ENET nu poate face față creșterilor de preț la gazele naturale

După ce au măcelărit bugetul municipiului în luna mai, cei de la PNL-USR s-au trezit acum că au nevoie de bani pentru că trebuie rezolvată situația de la ENET, societate care nu poate face față creșterilor de preț la gazele naturale. Chiar dacă Primăria Focșani a achitat în avans subvenția pentru ultimele luni din acest an, acești bani nu sunt suficienți pentru plata facturilor la gazele naturale. Mai ales că furnizorul de gaze nu mai vrea să încheie contracte cu operatorii sistemelor centralizate de încălzire unde riscul de neplată a facturilor este mai mare decât la consumatorii casnici. În aceste condiții, ENET cumpără deja gaze de pe bursă, la prețuri foarte mari. De exemplu, ieri, prețul de achiziție a gazelor naturale a ajuns la 700 lei Mwh. Ori, în aceste condiții, ENET are nevoie de un sprijin financiar pentru a asigura căldură în această iarnă. De serviciile furnizorului de agent termic depind zeci de mii de focșăneni dar și unitățile școlare din municipiu.

Repartizarea de bani din bugetul local către ENET este dificil de realizat atât timp cât „specialiștii” de la PNL – USR s-au jucat după bunul plac cu banii publici. În fondul de rezervă mai sunt doar șase milioane de lei în condițiile în care angajații din Primărie, Poliția Locală, Direcția de Dezvoltare și serviciile subordonate nu și-au primit salariile pe ultima lună. Aceasta deoarece consilierii PNL – USR au mutat banii din fondul de salarii în fondul de rezervă sau i-au blocat în proiecte utopice de investiții iar acum se vaită că nu sunt bani pentru ENET. Acum plâng cu lacrimi de crocodil pe umerii ENET-ului iar în vară nu au fost de acord cu majorările de tarife la energia termică, ceea ce ar fi permis o subvenție mai mare de la bugetul local pentru producător. Șefii din PNL au fost mai preocupați să îl înjure pe fostul premier Cîțu decât să îl convingă pe acesta să aloce bani din fondul de rezervă al Guvernului pentru a rezolva problemele de la ENET. Iar focșănenii au ajuns victimele războiului intern din PNL.

Guvernul Cîțu a refuzat alocarea de bani pentru ENET

Guvernul Cîțu i-a condamnat pe focșăneni la frig, iar liberalii din Consiliul Local Focșani vor să îi lase pe angajații din cadrul municipalității fără salarii, a acuzat aseară primarul Cristi Misăilă într-un comunicat de presă. Edilul a arătat că, în acest an, au fost înaintate două proiecte de Hotărâre de Guvern pentru alocarea de bani din fondul de rezervă al Guvernului către ENET însă răspunsul Guvernului a fost unul negativ. La ultima adresă, trimisă în septembrie, nu s-a primit niciun răspuns pentru că a picat guvernul la moțiunea de cenzură. Iar în perioada următoare, guvernul interimar nu poate emite ordonanțe de urgență pentru repartizarea de bani. Iată comunicatul primarului Cristi Misăilă:

Focșaniul este al focșănenilor, nu al consilierilor PNL-PLUS!
5 octombrie 2021 a fost ziua în care Guvernul PNL a fost demis cu un număr istoric de voturi, în ciuda faptului că parlamentarii PNL nu au votat deloc, deși erau în sală!
6 octombrie 2021 iată că este ziua în care consilierii locali PNL-PLUS din Focșani aleg să îi sfideze, încă o dată, pe focșăneni! Ticăloși cum îi știe deja toată lumea, liberalii continuă seria de minciuni și manipulări, încercând să-și justifice absența de la ședința Consiliului Local de astăzi. De data aceasta, liberalii spun că luptă pentru salvarea abonaților Enet și că acesta este motivul pentru care nu vor să voteze rectificarea bugetară care ar permite, printre altele, și plata salariaților din Primăria Focșani și din instituțiile subordonate. Pe liberali i-a apucat, chiar astăzi, grija de Enet, după ce ședințe la rând zbierau ca niște scelerați în fața camerelor de luat vederi că “Enet este o gaură neagră și trebuie închis!”. Astăzi au descoperit că Enet poate fi noua lor justificare în lupta cu oamenii onești care vin la serviciu și așteaptă ca la sfârșitul lunii să-și încaseze drepturile salariale cuvenite!
Pentru că liberalii sunt doar ipocriți și habarniști, vreau să îi informez pe focșăneni, pentru care plâng peneliștii cu lacrimi de crocodil, ce demersuri am făcut noi pentru ca populația să aibă agent termic și în această iarnă, dar și ce răspunsuri am primit de la Guvernul Cîțu:
– prin adresa nr. 66.418/06.07.2021 am înaintat un Proiect de HG pentru alocarea din Fondul de Rezervă aflat la dispoziția Guvernului a sumei de 12.075 mii lei în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populației din Municipiul Focșani;
– prin adresa nr. 90.205/20.09.2021 am înaintat încă un Proiect de HG pentru alocarea din Fondul de Rezervă aflat la dispoziția Guvernului a sumei de 30.848 mii lei, în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populației din Municipiul Focșani;
Răspunsul Guvernului Cîțu prin adresa nr. 82.640/30.07.2021 a fost: ”Vă aducem la cunoștință că la această dată NU ESTE OPORTUNĂ promovarea unui proiect de HG privind alocarea unei sume din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului, prevăzută în bugetul de stat pe anul 2021, pentru Municipiul Focșani”. Cu cinism, au revenit cu adresa nr. 96.897/19.08.202, prin care ne informează că îsi mențin punctul de vedere exprimat în adresa precedentă. (Anexa 1)
Iată că, în fapt, Guvernul Cîțu i-a condamnat pe focșăneni la frig, iar liberalii din Consiliul Local Focșani vor acum să îi lase pe angajații din cadrul municipalității fără salariile cuvenite! Pentru ei este ceva normal, deoarece liberalii din Consiliul Local Focșani nu au de unde să știe cum este să ai un serviciu, căci mulți dintre ei nu au avut niciodată, iar cei care au, nu prea dau pe la muncă!
Este și cazul unei doamne, care astăzi, deși ar fi trebuit să fie la serviciu pentru că ocupă o funcție de conducere în Primăria Muncipiului Focșani, zâmbea electoral în poze pe la o întâlnire, undeva în județ, cu Ambasadorul Indoneziei în România. Din păcate, TUPEUL, MINCIUNA si OBRĂZNICIA consilierilor locali PNL nu mai au nicio limită, calcă în picioare interesele tuturor focșănenilor și blochează zeci de investiții, generând doar prejudicii! Eu nu accept ca un oraș întreg să ajungă bătaia de joc a 11 oameni care răspund doar la ordine politice fără să aibă responsabilitatea votului lor!
Cred cu tărie că Focșaniul este al focșănenilor, nu al consilierilor PNL și, pentru că am început acest mesaj făcând referire la data de 5 octombrie, când a fost demis cel mai DETESTAT Guvern, vreau să vă amintesc tuturor ce a reprezentat această guvernare toxică pentru România!
Sub guvernarea PNL-USR, românii au ajuns să moară ARȘI în spitale!
Sub guvernarea PNL-USR, românii au ajuns să plătească cel mai mare preț pe combustibil din UE!
Sub guvernarea PNL-USR, românii au ajuns să aibă cele mai mici salarii din UE!
Sub guvernarea PNL-USR, românii au ajuns să aibă cele mai mari prețuri la întreținere!
Sub guvernarea PNL-USR, românii au ajuns să aibă cele mai mari dobânzi la împrumuturile de miliarde de euro făcute de stat!
Sub guvernarea PNL-USR, ei pot să facă congrese cu mii de membri de partid și spectacole cu zeci de mii de participanți, iar copiii noștri sunt obligați să poarte mască de protecție la școală, în clasă, în fiecare oră!
Sub guvernarea PNL-USR, proiectele de investiții de interes național au devenit doar povești de adormit copiii îmbrăcate în haina mincinoasă a unui PNRR făcut pe genunchi!
Sub guvernarea PNL-USR, românii din HORECA au ajuns pe drumuri!
Sub guvernarea PNL-USR, românii au ajuns să se simtă străini în România!
Și toate acestea se întâmplă din păcate și în orașul nostru!
Vă reamintesc – Focșaniul este al focșănenilor, nu al consilierilor PNL-PLUS!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?