Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Mai multe locuințe sociale și pentru tineri sunt construite în Odobești

Primăria Odobești continuă proiectele de investiții în locuințe. În acest moment se află în derulare proiectul „Construire ansamblu de locuințe sociale D+P+2E+M (60 UL), cartier M. Sturza, str. Dimitrie Constantinescu, oraș Odobești, județul Vrancea” – rest de executat.

În cadrul acestui proiect vor fi construite 4 blocuri cu regim de înălțime D+P+2E+M, fiecare dintre acestea având câte 15 locuințe. „La parter se găsesc 4 apartamente cu o cameră din care 3 apartamente cu o suprafață de 39,27 mp și un apartament cu o cameră cu o suprafață de 40,66 mp. Etajele 1 și 2 sunt structurate astfel: un apartament cu o cameră cu o suprafață de 39, 27 mp, un apartament cu o cameră cu o suprafață de 40,61 mp, un alt apartament cu o cameră cu o suprafață de 40,66 mp și un apartament cu 2 camere cu o suprafață de 56,45 mp. Mansarda este structurată astfel: un apartament cu o cameră cu o suprafață de 39,27 mp, un apartament cu 2 camere cu o suprafață de 56,45 mp și un apartament cu 3 camere cu o suprafață de 80,41 mp. Din punct de vedere funcțional, fiecare din cele patru blocuri D+P+2E+M este format din 15 boxe și o cameră pentru material de curățenie la demisol, 12 garsoniere, 2 apartamente cu 2 camere și un apartament cu trei camere. Toate apartamentele beneficiază de un balcon cu o suprafață de 4,50 mp, excepție făcând apartamentul cu trei camere care beneficiază de două balcoane de 4,50 mp. Accesul în bloc se face pe trepte sau pe rampă pentru persoanele cu dizabilități. Accesul în apartamente se face pe scările interioare ale blocului“, se arată în fișa de prezentare a investiției    Finanțarea este asigurată  prin Programul de construire locuinţe sociale, conform Legii 114/1996. Primăria Odobești derulează un amplu proiect de construire de locuințe în Cartierul Sturza. Sunt construite 280 unități locative, astfel: Locuințe sociale – 156 unități locative; Locuințe ANL – 60 unități locative; Locuințe pentru chiriașii evacuați și locuințe de necesitate – 64 unități locative.

Primarul Daniel Nicolaș a reamintit că în Odobești a crescut numărul de solicitări pentru toate tipurile de locuințe, ceea ce arată că orașul a devenit unul atractiv, „fapt certificat și de creșterea populației”. „Conform recensământului din 2014, populația orașului a crescut la 9636 de locuitori, față de 6298 câți avea orașul în 2004. Politicile publice ale administrației locale odobeștene cu privire la alocarea de locuri de case pentru tineri, în baza legii 15/ 2000 și asigurarea accesului populației la infrastructura socială și culturală, au susținut această creștere și crează premizele ca în viitorul apropiat orașul Odobești să intre în categoria orașelor cu peste zece mii de locuitori putând astfel aplica pentru accesarea fondurilor europene la un nivel superior“, a precizat primarul orașului Odobești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?