Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Finalizarea proiectului „Construire pensiune turistică (demisol tehnic parțial+parter+etaj 1+etaj 2 retras), anexă și împrejmuire”

Anunț de presă

Data: 24 Septembrie 2021

Finalizarea proiectului „Construire pensiune turistică (demisol tehnic parțial+parter+etaj 1+etaj 2 retras), anexă și împrejmuire

Producție Arndesign SRL, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Construire pensiune turistică (demisol tehnic parțial+parter+etaj 1+etaj 2 retras), anexă și împrejmuire”, cod SMIS 109002, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2: ”Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiţii 2.1A: “Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”.

Valoarea totală a proiectului este de 1.458.560,77 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 859.167,86 lei.

Obiectivul general al proiectului constă în contribuția la creșterea economică durabilă a zonei urbane, respectiv a municipiului Focșani, prin crearea de noi locuri de muncă, inclusiv pentru persoane din categoriile defavorizate și utilizarea potențialului endogen al zonei, prin extinderea domeniului de activitate al firmei Producție Arndesign SRL către desfășurarea de activități turistice (inclusiv turism de afaceri), respectiv asigurarea cazării de scurtă durată, de obicei zilnică sau săptămânală, pentru vizitatori, constând în camere complet mobilate și spații pentru servirea micului dejun. Prin amplasarea pensiunii turisitice în municipiul Focșani se asigură un grad de ocupare de peste 60%, în tot timpul anului, conducând la realizarea unei investiții de succes și contribuind astfel la atingerea scopului Priorități de investiții 2.1 “Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri” din cadrul POR 2014-2020.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  1. Consolidarea poziției de piață a microîntreprinderii prin inițierea unei activități aferente codului CAEN 5520 – Facilități de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată, constând în construirea și dotarea unei pensiuni turistice în municipiul Focșani, str. Cotești, nr.101, T128, P6706-6717, număr cadastral 62092, având un număr de 10 camere duble și un apartament, în termen de maxim 24 luni de la data semnării contractului de finanțare.
  2. Înscrierea pensiunii în circuitul turistic, realizarea publicității specifice obiectivului, includerea în site-urile de specialitate.
  3. Creșterea numărului mediu de salariți cu 3 persoane față de anul 2016, în maxim 24 luni de la data semnării contractului de finanțare și care vor fi menținute pe perioada cel puțin egală cu perioada de monitorizare a proiectului. Acest obiectiv va fi atins prin selecționarea, angajarea și instruirea a 3 persoane până la finalizarea proiectului.
  4. Creșterea cifrei de afaceri cu cel puțin 200% față de anul de referință 2016, în termen de maxim 3 ani de la data finalizării investiției, ca urmare a activității curente a firmei (servicii de proiectare în domeniul proiectării-arhitectură) și a diversificării acesteia, prin desfășurarea de activități turistice de cazare.

 

Rezultatele proiectului au fost următoarele:

  1. Finalizarea construirii și dotării pensiunii turistice, autorizarea funcționării, clasificarea de către Agenția Națională pentru Turism la nivel de 3 stele și includerea ei în circuitul turistic.
  2. La finalul perioadei de implementare a proiectului, numărul mediu de salariați să se majoreze față de momentul depunerii cererii de finanțare, prin creșterea de la 3 salariați la 6 salariați, prin crearea a 3 locuri noi de muncă , inclusiv din categoria persoanelor defavorizate.
  3. Realizarea unei cifre de afaceri de minimum 650.000 lei, în anul 5 de operare a investiției.

Impactul investiției la nivelul localității/regiunii a fost acela de a crea noi locuri de muncă prin creşterea numărului mediu de salariaţi cu 3 şi dezvoltarea unei activități de tip turistic.

Informaţii suplimentare se pot obţine la: telefon 0723.173.424 si email: razvan@arndesign.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?