Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Două zile de evenimente la turul ciclist „Mausolee pe bicicletă”

Ediția din acest an a turului ciclist „Mausolee pe bicicletă” se va desfășura pe parcursul a două zile în care vor fi organizate evenimente de promovare a patrimoniul din județul Vrancea, ridicat în cinstea eroilor din Primul Război Mondial – Mausoleele Eroilor de la Focșani, Soveja, Mărăști și Mărășești. În prima zi, vineri, 17 septembrie, va fi lansat un film de excepție despre mausoleele din Vrancea realizat de artiștii Diana Jipa și Ștefan Doniga. Episodul Mausoleele din Vrancea” face parte din seria Redescoperă România”, proiect lansat de cei doi artiști în 2020 la Focșani în prezența Excelenței Sale, Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române. Evenimentul va avea loc vineri, ora 19,30, în Piața Unirii. Cei prezenți se vor bucura și de un mini recital de vioară și pian oferit de cei doi artiști. Evenimentul va fi prezentat de actorul Sorin Francu. Vor fi prezenți actrița Roxana Lupu (interpreta rolului Regina Maria), jurnalistul Lucian Mândruță și ambasadorul Mausolee pe bicicletă” – Iulian Ene.

Ediția din acest an a turului „Mausolee pe bicicletă” se desfășoară sub restricțiile impuse de pandemia de Covid 19. Din cauza creșterii numărului de cazuri din comuna Soveja, care a intrat în zona roșie, organizatorii au reconfigurat traseul și au eliminat oprirea la mausoleul din această localitate. Ce înseamnă acest lucru? Mai mult timp pentru evenimentele organizate la celelalte mausolee și mai puțin de pedalat! În total vor rămâne 125 km de pedalat, cu plecare de la Mausoleul Eroilor Sud sâmbătă, de la ora 8:00.

Programul anunțat de organizatori pentru ziua de sâmbătă : brunch with a view la Domeniile Panciu (9:50); pauză de hidratare la Primăria Vizantea (12:00); intrare triumfală la Arcul de Triumf Mărăști (13:45); pauză hidratare și concert Corul Parohiei Irești&Cătălin Filipoiu Stepa, expoziție tehnică militară&MAI la Mausoleul Mărăști (14:00); pauză hidratare Monument Ecaterina Teodoroiu (16:15); concert Andrei Păunescu la Mausoleul Mărășești (17:30); transfer Piața Unirii, Focșani (18:45); Premiere și concert Corul Parohiei Irești, Cătălin Filipoiu Stepa&Andrei Păunescu în Piața Unirii, Focșani (19:30).

Evenimentul Mausolee pe bicicletă” este organizat de Asociația Monumente în Vrancea” și partenerii: Consiliul Județean Vrancea, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Salvamont Vrancea, Primăria Municipiului Focșani, Primăria Vizantea Livezi, Primăria Soveja, Primăria Răcoasa, Muzeul Vrancei, Centrul Cultural Vrancea, Ansamblul Folcloric Țara Vrancei, Teatrul Maior Ghe. Pastia și AS Tomiță Lazăr. Sponsorii evenimentului sunt: Pandora – Crama Cotești, Micromet, Premium Porc Group, General AgroCom Service, Fepra International, Ropharma, NDT Testing, Ana Are, Branko – Coffee To Go, Buticul Dulce, UMO Serv, Caspro Publicitate, Manosim, EthicSport, Autovip, Ursus Cooler. Partener tehnic: Drag Zone România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?