Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Militar mort electrocutat în poligonul de la Bogza. Procurorii militari au deschis o anchetă

Tragedie în poligonul de tragere de la Bogza. Un militar vrâncean și-a pierdut viața, în această dimineață, după ce a fost electrocutat în timp ce încerca să izoleze câteva „cabluri de alimentare a instalațiilor sectorului de tragere‟. Inițial, informația ne-a fost confirmată de reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Vrancea care au spus că este vorba despre „un bărbat de 45 de ani, militar, care se afla în poligonul de tragere la Bogza și s-a electrocutat de la un fir. La scurt timp, cel mai apropiat echipaj SAJ a plecat de la Dumbrăveni. Ajunși la locul intervenției, colegii au început manevrele de resuscitare, a fost chemat și al doilea echipaj cu medic, însă, din păcate, a fost declarat decesul‟.

Militarul făcea parte din Batalionul 469 Sprijin Logistic „Putna‟, era căsătorit și avea doi copii. „În dimineața zilei de 8 septembrie 2021, caporalul cls. a III-a GURBET Manole Costache, din cadrul Batalionului 469 Sprijin Logistic «Putna», a fost electrocutat în poligonul de tragere Bogza, în timp ce efectua operațiuni de izolare a unor cabluri de alimentare a instalațiilor sectorului de tragere ale facilității. Un alt militar, care se afla în serviciu, l-a scos pe caporalul GURBET de sub tensiune și l-a evacuat într-o zonă de siguranță, apoi a apelat serviciul de urgență 112 și a raportat ierarhc despre producerea incidentului.

La fața locului au ajuns două echipaje de ambulanță, dar, din păcate, cu toate eforturile de resuscitare, a fost constatat decesul militarului. Caporalul cls. a III-a GURBET Manole Costache avea 45 de ani, era căsătorit și avea doi copii. La nivelul unității a fost constituită o comisie de cercetare a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind înștiințat și Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași. Personalul Batalionului 469 Sprijin Logistic «Putna» își exprimă profundul regret pentru camaradul trecut la cele veșnice și transmite familiei sincere condoleanțe, asigurând-o de sprijin necondiționat și întreaga compasiune!‟, se arată în comunicatul de presă remis de lt. col. Sorin Dumitrache, ofițer de informare și relații publice din cadrul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor‟.

Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familiei și celor care l-au cunoscut pe caporalul cls. a III-a GURBET Manole Costache! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?