Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

iPhone SE 2: avantaje și dezavantaje ale cumpărării acestuia în 2021

Odată cu sosirea iPhone SE în 2016, Apple părea să parieze pe lansarea unui telefon mobil care ar fi caracterizat printr-un design similar (dacă nu identic) cu un dispozitiv anterior, dar cu caracteristici tehnice mai avansate pentru linia de terminale pentru vânzare în acele momente. Și a făcut-o din nou cu iPhone SE 2.

IPhone SE 2020 este un dispozitiv foarte atractiv dacă ne gândim că este cel mai ieftin smartphone Apple. Caracteristicile sale includ, de asemenea, componente de ultimă generație, ceea ce îl face și mai atractiv. Dar, în ce măsură merită să cumperi în 2021 acest terminal? Hai să vedem.

 

Scurtă trecere în revistă a specificațiilor iPhone SE 2

Știm deja toate caracteristicile iPhone SE 2020, cu toate acestea este convenabil să le revedem pe cele mai remarcabile. Printre acestea, trebuie să evidențiem „creierul” său, procesorul A13 Bionic, care este, de asemenea, același ca și pentru iPhone 11 și iPhone 11 Pro. Nu există nicio îndoială că acesta este un punct forte al terminalului, deoarece nu numai că garantează o performanță excelentă, dar este, de asemenea, o garanție că veți primi actualizări de software timp de mulți ani de zile.

Pe de altă parte, găsim un design care amintește foarte mult de iPhone 8. De fapt, este identic cu acesta, cu excepția mărului situat în centrul spatelui și a modului în care au fost combinate materialele din sticlă în culori albe, negre și roșii. În față, negru în toate versiunile sale, vedem un ecran LCD de 4,7 inci. Este un lucru rău să folosești astăzi această tehnologie de afișare? Ei bine, depinde, deoarece nu este cea mai bună, dar oferă totuși rezultate excelente în ceea ce privește culoarea și claritatea. Poate că cele mai negative pe acest front sunt marginile voluminoase în comparație cu terminalele mai recente, deși acest lucru depinde deja de gusturile personale.

Nu are Face ID, dar are confortabilul Touch ID, care este integrat în butonul Home și vă permite să deblocați în siguranță dispozitivul, vă scutește de introducerea anumitor parole și chiar vă permite să efectuați plăți cu Apple Pay. Din nou, acest lucru depinde de gustul personal, deoarece cine a încercat alte metode de deblocare poate fi mai mult sau mai puțin interesat de această funcție biometrică pe care Apple a adăugat-o pentru prima dată în popularul iPhone 5s.

Terminal compact și care face fotografii extraordinare

Este clar că, dacă sunteți în căutarea unui telefon mare, acest iPhone nu va fi bun pentru dvs., decât dacă credeți că vă puteți adapta. Dacă sunteți deja convins că această dimensiune se adaptează nevoilor dvs., ar trebui să știți care este unul dintre punctele în care veți putea să scoateți cel mai mult din terminal. Ne referim la camerele foto.

Ok, nu sunt cele mai bune de pe piață, deoarece au un singur obiectiv cu unghi wide de 12 Mpx și f / 1,8 pe spate și o cameră frontală de 7 Mpx și f / 2.2 . Cu toate acestea, sunt capabile să facă fotografii grozave cu popularul mod portret, care este capabil să estompeze fundalul din spatele persoanei care este fotografiată. Și, din fericire, acest lucru este posibil atât cu camera principală, cât și cu camera frontală, fiind și singurul telefon Apple fără „crestătură” capabil să facă acest tip de fotografii.

 

La capitolul video se remarcă, de asemenea, pozitiv. Acest terminal este capabil să înregistreze în 4K la 24, 30 sau 60 de fps. De asemenea, va permite realizarea acestuia în 1080p HD la 30 sau 60 de cadre pe secundă și la 30 de cadre pe secundă în 720p HD. Stabilizarea imaginii, care este unul dintre punctele forte ale ultimelor iPhone-uri, este prezentă și în  acest iPhone SE 2.

 

De aceea, acest dispozitiv Apple este ideal pentru dvs., dacă fotografia și video-urile vă interesează în mod special, dar nu aveți nevoie de cele mai recente progrese în acest domeniu.

 

Acces la ecosistemul Apple

Este posibil să fi auzit de multe ori referințe la ecosistemul Apple. Când utilizatorii sau mass-media vorbesc despre acest lucru, ne referim la integrarea dispozitivelor companiei între ele datorită serviciilor precum iCloud, Apple TV+, Apple Arcade sau milioanelor de aplicații disponibile în App Store.

 

 

Dacă acesta va fi primul dvs. dispozitiv Apple, puteți experimenta deja o senzație plăcută de a ști că datele dvs. nu vor avea doar garanții de confidențialitate, ci pot fi recuperate în orice moment, datorită copiilor de rezervă cloud din iCloud. În plus, puteți accesa aceste date, fotografii și alt conținut de pe alte dispozitive, cum ar fi un computer Windows. Dacă aveți și un iPad sau un Mac, veți putea observa modul în care sincronizarea dintre ele este automată și veți putea lucra cu fișiere pe unul sau alt dispozitiv în orice moment. Ca să nu mai vorbim de AirDrop, unul dintre serviciile excelente ale acestor dispozitive și care vă permite să trimiteți și să primiți fișiere între computerele Apple în câteva secunde.

 

Bateria este un punct slab

 

A avea o autonomie bună la mobilul nostru este ceva esențial astăzi. Este adevărat că ultimul iPhone 11 a suferit o îmbunătățire considerabilă în acest sens, dar în modelele anterioare acest lucru nu este cel mai optim. Pe iPhone SE 2, din păcate, găsim ceva similar.

 

Capacitatea bateriei este la fel ca la iPhone 8 și iPhone 7. Dacă un iPhone are ceva bun în comparație cu Android, este că poate gestiona mai bine autonomia terminalului chiar dacă are o capacitate mai mică, dar doar într-o anumită măsură. Bateria acestui terminal este una doar corectă, iar cipul A13 Bionic nu face minuni.

Bateria abia ajunge la sfârșitul zilei cu o utilizare normală, dar dacă ideea ta este să o folosești intensiv sau de obicei petreci ore lungi departe de casă, nu ți se va potrivi. Puteți oricând să apelați la o powerbank pentru a vă însoți ca soluție de urgență, dar este clar că nu este cea mai confortabilă opțiune.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?