Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

O secvenţă cu Steve McQueen, cea mai bună scenă cu motociclete din istoria cinematografiei


O secvență din filmul „Marea evadare/ The Great Escape” (1963), în care actorul american Steve McQueen interpretează un personaj urmărit de naziști, a fost desemnată cea mai bună scenă cu motociclete din istoria cinematografiei. În acel film despre Al Doilea Război Mondial, personajul jucat de starul hollywoodian este urmărit de naziști, fură o motocicletă și încearcă să sară cu aceasta peste un gard de sârmă ghimpată, însă se încurcă în firele metalice și este capturat, informează contactmusic.com.
Rebecca Donohue, purtătoarea de cuvânt a companiei Carole Nash, lider pe piața asigurărilor pentru motocicliștii din Marea Britanie, care a realizat acest sondaj, a declarat: „«Marea evadare» este un film pe care oamenii îl privesc din nou și din nou. Ca și cum ei ar spera că, dacă îl vor privi de suficient de multe ori, personajul principal va reuși să treacă în cele din urmă peste acel ultim grad de sârmă ghimpată”.
Secvența din filmul „Top Gun”, în care Tom Cruise se plimbă pe motocicletă, a ocupat locul al doilea în acest clasament, iar podiumul este completat de o secvență din pelicula „Easy Rider”, un clasic al genului. O secvență cu Arnold Schwarzenegger din filmul „Terminator 2: Ziua Judecății” ocupă locul al patrulea. Pe poziția a cinea se află o scenă din cel mai recent film din seria „James Bond”, intitulat „007: Coordonata Skyfall”, în care actorul britanic Daniel Craig participă la o cursă de urmărire cu motocicleta pe acoperișurile mai multor clădiri.
VIDEO pe https://www.youtube.com/watch?v=6zwW7iWinrk

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?