Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Handbal, Liga Națională – Început de campionat cu victorie pentru focșăneni!

  • Politehnica Timișoara – CSM Focșani 2007 12-14 (20-27)

Formații

CSM Focșani 2007: Marocico, Cloșcă – Ragea, Cozorici – 1 gol, Popovici, Miroiu – 3, Marijanac – 2, Hrimiuc – 6, Mocanu – 3, Rață, Eros – 2, Krstevski – 1, Marjanovic – 2, Makrishin – 1, Mănescu – 5, Drăgan – 1. 

Antrenor, Dalibor Cutura

Politehnica Timișoara: Tcaciuc – Csog 6, Fenici 3, Cîmpan 3, Cristescu 3, Bote 2, Neamțu 2, Ignat 1, Păiuș, Sadoveac, Trif, Bordeanu, Dumitrescu, Enculescu, Cîtu. Antrenor: Attila Horvath.

 

Focșănenii au început în deplasare ediția de campionat al Ligii Naționale 2021-2022. La Timișoara, în Sala Constantin Jude, CSM Focșani 2007 a întâlnit duminică, 29 august, de la ora 18:00, formația locală Politehnica pe care a întrecut-o cu 27-20, după ce la pauză conducea cu 14-12. Gazdele au început mai bine, au avut 2-0, au mai condus cu 5-4, au avut egal 7 pentru ca apoi oaspeții să se distanțeze. Au avut două goluri avans după 30 de minute, și la jumătatea reprizei secunde, au avut cea mai mare diferență de scor, 7 goluri, atat cât avea să fie și la finalul ce avea să consfințească prima victorie a lor în campionat. 

La Timișoara, CSM 2007 a câștigat grație valorii idividuale a jucătorilor, omogenității echipei ca și experienței acumulate de-a lungul unor campionate în care au pierdut de mai multe ori pentru că pe finaluri de meci au risipit cu lejeritate avantaje ce păreau decisive pentru obținerea victoriei. Superioritatea focșănenilor a fost recunoscută după meci de antrenorul și de căpitanul Politehnicii, care au apreciat valoarea formației focșănene clasată pe locul al cincilea în campionatul trecut și care va evolua în acest an într-o cupă europeană!
Prima etapă a noii ediții a Ligii Naționale a fost lipsită de surprize, toate favoritele câștigând la scoruri mari, ceea ce anunță o dispută strânsă pentru locurile din partea de sus a clasamentului. Doar HC Buzău, grupare puternică, a avut, totuși dificultăți săcâștige acasă cu nou promovata CSM Alexandria pe care a întrecu-o cu un gol. Asta nu înseamnă că buzoienii nu sunt la nivelul cunoscut, ci că echipa din Alexandria, pregătită de fostul antrenor al lui Dinamo București, Constantin Ștefan  este de luat în seamă de oricare dintre competitoare!    

În etapa următoare, duminică, 5 septembrie, de la ora 11:00, CSM Focșani 2007 va juca în Sala Polivalentă cu CSM București.    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?