Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Focșani. Viceprimarul Dimitriu continuă să încalce legea: a decis să reia votul pe un proiect deja votat!

Prevederile legale continuă să fie opționale în curtea grupului PNL și USR PLUS din Consiliul Local Focșani, „grație” Anei Maria Dimitriu, viceprimar fără atribuții și președinte de ședință. Aceasta a decis ieri să reia un vot pe un proiect în cadrul ședinței de consiliu local, deși consilierii votaseră deja. Ilegalitatea la care a recurs Dimitriu i s-a părut acesteia mai mult decât necesară, dat fiind că la votul pe proiectul care viza administrarea parcărilor din municipiu, parte dintre consilierii care o ascultă de regulă orbește au votat altfel decât colegii lor. Lucrurile au fost clare pentru oricine și votul a fost surprins pe imaginile din sala de ședințe a CL Focșani, dat fiind că ședința a fost transmisă în direct. Și poate fi vizionată oricând în reluare, de altfel.

Concret, atunci când doamna viceprimar – președinte de ședință a spus „start vot”, Liviu Macovei, Ionel Costea și Mirela Stroe au ridicat mânuțele sus, la vedere, semn că erau de acord cu proiectul propus de primarul Cristi Valentin Misăilă, pentru pentru completarea anexei nr. 2 la Hotărârea Consiliului local nr. 59/2007 privind aprobarea inventarierii și clasificării parcărilor și locurilor de parcare din municipiul Focșani, cu modificările și completările ulterioare.

Cei trei au mai votat însă o dată ulterior, alături de colegii de grup, cu „abținere”. Iar doamna viceprimar nici că a văzut altceva, fâșneață cum o știm. Și, atunci când a încheiat cu votul, a numărat și i s-a atras atenția inclusiv de către primar că nu sunt 12 abțineri, a găsit o soluție în concordanță cu caracterul dumneaei: reluarea votului. 11 voturi „pentru” au fost. Ne uităm pe filmare, a spus primarul. Și, chiar dacă secretarul general al municipiului a subliniat că nu mai poate fi reluat votul la un proiect deja supus votului, doamna viceprimar știe însă una și bună, că e președinte de ședință, așa că poate face orice vrea, când vrea și cum vrea. „Dați-mi voie vă rog. Să faceți liniște, să reluăm votul. Nu este niciun fel de problemă. Suntem la proiectul 29, supunem din nou la vot proiectul. Cine este pentru? Vreți să mai votați dumneavoastră? Dacă nu mai vreți, nu este nicio problemă ( – către grupul PSD – n.r.). Sunt președinte de ședință și îmi asum, reluăm votul doamna secretar, vă rog să consemnați. Am revenit la procesul votului, a decis Ana Maria Dimitriu.

Grupul PSD, prin vocea consilierului Mihai Nedelcu care participa la ședință din online, a atras atenția că s-a votat deja și că se va face contestație. Vom face contestație și veți vedea că avem dreptate. Nu se reia votul, nu ați înțeles că încălcați legea? Este un abuz”, a spus Mihai Nedelcu, așa că Dimitriu a decis să îi întrerupă microfonul. Și, firește, să reia votul.

Proiectul de hotărâre privea înființarea a 17 locuri de parcare de pe Strada Dimitrie Cantemir – 15 dispuse longitudinal pe sensul de mers dinspre Cuza-Vodă și 2 longitudinal pe sensul de mers dinspre Mihail Kogălniceanu. Înființarea acestora a fost decisă în ședința Comisiei pentru siguranța circulației în municipiul Focșani din martie, fiind avizate ulterior de Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Focșani. Prin marcarea zonelor identificate pe carosabilul Străzii Dimitrie Cantemir va rezulta un număr de 17 locuri de parcare cu plată, se arăta în proiect. Cum Parkingul e încă una dintre societățile municipale căreia grupul PNL și USR PLUS îi caută nod în papură, era de așteptat cumva ca cei 12 să se opună la înființarea unor noi locuri de parcare cu plată. Culmea, se pare că inițial discuțiile dintre aceștia au fost pentru a vota favorabil, însă înainte de ședință „s-au sucit” și au mers pe „abținere”. Cu toate acestea, planul final nu a fost cunoscut chiar de toți soldățeii din PNL și din grupul majoritar, în general, de aici și votul inițial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?