Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

VIDEO și GALERIE FOTO: Baschet, Cupa României – La Focșani, urna a decis: CSM 2007 va juca în primul tur cu Dinamo București

 

  • Tragerea la sorți a programului Cupei României a avut loc ieri, 25 august, la Focșani, în Sala de ședințe a Consiliului Județean

           Programul primului tur al Cupei României la baschet masculin, ediția 2021-2022 a fost stabilit, ieri la Focșani, în Sala de ședințe a Consiliului Județean, unde a avut loc tragerea la sorți la care au fost prezenți președinta Federației Române de Baschet, Carmen Tocală, alți reprezentanți ai Federației și reprezentanții echipelor participante la competiție. Gazdele au fost reprezentate de președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma și vicepreședintele Ionel Cel Mare. Au mai fost prezenți primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, viceprimărițele, consilieri locali ai municipiului.

Așa cum a ieșit din tragerea la sorți, formația CSM Focșani 2007 va juca în primul tur cu Dinamo București. Dacă la Focșani ar fi rămas să evolueze toți jucătorii, am fi putut face o estimare a șanselor de calificare ale focșănenilor. Cum mai mulți dintre ei au plecat, rămâne să ne dumirim ce și cum după ce echipa focșăneană va începe pregătirea.

Programul primei etape a Cupei României:

CSM Târgu Jiu – CSO Voluntari; CSM Focsani 2007 – Dinamo București; Rapid București – Athletic Neptun Constanța; CSM VSKC Miercurea Ciuc – SCM Timișoara; Steaua Bucurelti – U-BT Cluj-Napoca; SCM U Craiova – CSM CSU Oradea; CSM Galați – FC Argeș Pitești; BC CSU Sibiu – CSM Ploiești

 

Tot ieri, în același context, a fost făcută tragerea la sorți a programului campionatului Ligi Naționale, ediția 2021-2022, în care CSM Focșani 2007 va debuta în deplasare, la Rapid București.

          Programul Campionatului: Rapid București – CSM Focșani 2007; etapa a 2-a: CSM Focșani  2007 – CSM VSKC Miercurea Ciuc; etapa a 3-a: FC Arges Pitești – CSM Focșani 2007; etapa a 4-a: CS SCM Timișoara – CSM Focșani 2007; etapa a 5-a: CSM Focșani 2007 – CSM Ploiești; etapa a 6-a: ABC Athletic Neptun Constanța – CSM Focșani 2007; etapa a 7-a: CSM Focșani 2007 – Steaua București; etapa a 8-a: CSM CSU Craiova – CSM Focșani 2007; etapa a 9-a: CSM Focșani 2007 – CSM CSU Oradea; etapa a 10-a: CSO Voluntari – CSM Focșani 2007; etapa a 11-a: CSM Focșani 2007 – Dinamo București; etapa a 12-a: CSM  Târgu Jiu – CSM Focșani 2007; etapa a 13-a: CSM Focșani 2007 – U BT Cluj – Napoca; etapa a 14-a: BC CSU Sibiu – CSM Focșani 2007; etapa a 15-a: CSM Focșani 2007 – CSM Galați.

Tragerea la sorți a fost precedată de cuvenitele urări de bun venit ale președintelui Cătălin Toma, care a apreciat că sunt foarte bune și apa caldă și canalizarea, dar și că este nevoie de susținerea sportului. ”Suntem la dispoziția dumneavostră”, a fost esența angajamentului față de sport al președintelui Consiliului Județean.

Doamna președintă Carmen Tocală, care a fost ieri pentru a doua oară la Focșani – prima dată cu Naționala României pentru un meci cu Brazilia, a declarat că își propune ca baschetul să se dezvolte, începând cu juniorii și să fie adus aproape de sporturile cu rezultate foarte bune pe plan internațional. De reținut: Președinta FR Baschet a mai spus că a fost organizată tragerea programului Cupei României la Focșani și deoarece colegii de la cluburi i-au spus că ”Petruț are nevoie de noi acolo. Suntem aici, alături de el pentru dezvoltarea baschetului!” 

Comunicat din partea primarului Cristi Valentin Misăilă

În legătură cu evenimentul baschetbalistic de ieri de la Focșani, am primit din partea primarului Cristi Valentin Misăilă următorul comunicat:

”Am participat, miercuri 25 august 2021, la tragerea la sorți a jocurilor de pe tabloul principal al Cupei României la baschet masculin, ediția 2021-2022. Dincolo de calitatea oficială, am considerat că este de datoria mea, ca suporter focșănean, să fiu și de această dată alături de echipă, așa cum am făcut-o de zeci de ori, la meciurile de acasă sau din deplasare, la victorie ori la înfrângere. Evenimentul, care a beneficiat de prezența doamnei Carmen Emilia Tocală, Președintele Federației Române de Baschet, a fost găzduit de Consiliul Județean Vrancea, în Sala de Ședințe.

          În urma tragerii la sorți, ne-a ieșit în cale echipa Dinamo București, un adversar destul de dificil, cu un palmares bogat. Chiar dacă sorții nu au fost prea generoși cu noi, sunt sigur că, prin dăruire și determinare, putem trece mai departe, în ciuda problemelor de ordin financiar cu care clubul, implicit și echipa de baschet, au avut de-a face în acest an. După cum bine știm cu toții, bugetul CSM Focșani 2007 a suferit destule modificări în acest an, iar din această cauză secțiile clubului riscă să nu ducă la capăt întregul sezon competițional 2021-2022.

          În aceste condiții, salut mesajul Președintelui Consiliului Județean Vrancea, care și-a exprimat, cu această ocazie, întreaga susținere (…). Sper sincer că alegerea Consiliului Județean Vrancea drept gazdă pentru evenimentul de astăzi nu este doar o chestiune de imagine, ci și un semn că administratia județeană va sprijini FINANCIAR, măcar de acum încolo, clubul sportiv focșănean. Tocmai de aceea, acum, când traversăm o perioadă mai mult decât dificilă, fac un apel public către Președintele Consiliului Județean Vrancea, să găsească resursele financiare necesare pentru a duce mai departe sportul vrâncean de performanță, reprezentat de CSM Focșani 2007.

          Felicitări organizatorilor și mult succes băieților noștri în Cupa României!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?