Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Consiliul Județean reabilitează Centrul de zi de recuperare copii cu dizabilităţi din Focșani

Consiliul Județean Vrancea reabilitează, cu fonduri europene, Centrul de zi de recuperare copii cu dizabilităţi din Focșani. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a semnat ieri contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitare energetică și lucrări conexe Centrul de zi de recuperare şi reabilitare copii cu dizabilităţi, Corp C1, C2, C3, C4, Str. Cuza Vodă, nr. 52, Municipiul Focșani, județul Vrancea”, finanțat din fonduri europene în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 3: „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”.

Vor fi realizate lucrări pentru creșterea eficienței energetice și pentru îmbunătățirea confortului, sănătății și siguranței persoanelor și personalului care beneficiază de aceste servicii. Pe lângă reabilitarea energetică, se va lucra și la reabilitarea acoperișului, refacerea finisajelor interioare și exterioare, repararea elementelor de construcție ale fațadei care prezintă potențial pericol de desprindere, vor fi executate lucrări de recompartimentare interioară, va fi înlocuită instalația de apă rece și canalizare, va fi adaptată infrastructura pentru persoanele cu dizabilități, va fi reabilitată  instalația electrică, va fi înlocuită tâmplaria.

„Beneficiarii investiției vor fi peste 100 de copii care primesc lunar servicii de specialitate în cadrul Centrului și personalul care își desfășoara activitatea în acest imobil, întrucât după realizarea lucrărilor de reabilitare va crește confortul general al clădirii, iar mediul ambiant va fi mai plăcut și prietenos”, a afirmat Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Valoarea totală a proiectului este de 3.859.342 lei, din care cofinanțarea Consiliului Județean Vrancea este 51.453 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?