Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Fotbal, Cupa României – Calificare normală a divizionarei de Liga a III-a!

  • Inizio Focșani –CSM Focșani 2007 0-2 (0-1)

Formații

Inizio: Mihalache – Ionescu, Stan, Mihai, Bîra, Andrei Mazilu, Popa, Lupu, Crăciun, Tinică, Lechea. Au mai jucat Mănăilă, Chirică, Grama, Țîrlea.

Antrenori, Răzvan Duțu și Cristinel Ionel.

CSM 2007: Apenciucesei – Juncănaru, Panaite, Bratu, Găină – Strătilă, Săpunaru, Salaoru, Manu – Dascălu – Hoțoi. A mai jucat Stoica.

Antrenor, Octavian Bucătaru.

A fost o mică sărbătoare a fotbalului miercuri, 11 august, pe stadionul din Gugești la meciul din runda a doua a Cupei României dintre formațiile focșănene Inizio și CSM 2007. Au fost tribune practic, pline, încurajări, joc de bună calitate în multe momente ale sale, încheiat cu un rezultat în consens cu ceea ce s-a întâmplat pe teren. Nu a fost o sărbătoare națională pentru învingătoare, nu a fost o dramă pentru învinsă. Lucrurile se cuvine să fie luate așa cum s-au întâmplat într-un meci dintre o formație din Liga a III-a, cu o cinci săptămâni de pregătire și o alta, care are un program de antrenamente lejer și, în consecință, cu o condiție fizică inferioară adversarei.

Acestea au fost coordonatele care au decis echipa calificată în turul al treilea al Cupei României, CSM Focșani 2007, câștigătoare cu 2-0, cu golurile marcate dintr-o lovitură de la 11 metri și una de la 20 de metri. Fotbaliștii de Liga a III-a au avut posesie, o circulație a mingii și a jucătorilor mult mai rapidă decât a adversarilor care, în pofida valorii fotbalistice ridicare a unora dintre ei, au făcut față cu dificultate duelurilor pentru minge. Cheia primelor zece minute de joc a fost disputa directă dintre Claudiu Mihai și Sorin Strătilă. Ambii, fotbaliști experimentați, cu valoare arătată în ani, dar miercuri cesemistul și-a pus la muncă grea adversarul.

După câteva dueluri contondente, în minutul 9 Strătilă a sprintat în dribling până în careu unde Claudiu l-a oprit prin fault. A urmat cuvenita lovitură de pedeapsă transformată impecabil de Bratu. Jocul a continuat cu presiunea CSM 2007 care a mai avut un șut sub transversală respins în corner de Mihalache și o pătrundere a lui Manu, care a șutat din unghi, dar șutul i-a fost blocat. Inizio a răspuns cu încercări de combinații rapide. La capătul uneia dintre acestea, Remus Popa a obținut o lovitură liberă de la 17 metri, lateral stânga pe direcția de atac a echipe sale. Tot el a bătut, dar mingea a trecut aproape de stâlpul porții lui Apenciucesei, rămas fără reacție.

Partea a doua a întîlnirii a debutat cu ocazia lui Dascălu, din minutul 47 când a fost lansat frontal, însă Mihalache a ajuns primul la minge. În minutul 51, Lechea a relut cu capul dintr-o centrare de pe dreapta și Apenciucesei a prins cu siguranță. Într-o perioadă în care jocul a fost echilibrat, la o fază de atac prelungită a lui Inizio, Mănăilă a ratat în minutul 65 șansa egalării: din 7-8 metri a șutat puternic în Apenciucesei și mingea a ieșit în corner. Cu un lob ori cu mingea liniștită apoi trasă pe jos, stângaciul lui Inizio ar marcat golul cu care ar fi dat adrenalină colegilor. Nu a fost să fie, iar finalul de meci a aparținut clar CSM 2007 care a risipit o mare ocazie prin Manu, în minutul 72 – șut în cross pe lângă stâlpul porții lui Mihalache. Iar în minutul 85, același Ionuț Manu, care i-a făcu viață grea finului Remus Popa, a fost faultat la 20 de metri, de unde Bratu a șutat spectaculos și l-a lăsat spectator pe Mihalache, altfel foarte bun și în partida de miercuri.

Inizio a făcut o partidă la nivelul său cel mai bun posibil în condițiile arătate la începutul comentariului și a încheiat frumos parcursul în Cupa României.

          CSM 2007 și-a respectat blazonul, a câștigat meciul și un conducător de joc: Sorin Săpunaru, fotbalist polivalent, mereu atașat clubului focșănean pentru care a jucat bine sau foarte bine pe toate posturile pe care a fost folosit încă de la juniorat! De partea cealaltă, a fost de remarcat jocul impecabil din postură de libero clasic al lui Rodinel Stan, practic de netrecut în duelurile unu la unu și cu servicii foarte bune pentru colegii săi! De apreciat în mod deosebit condițiile oferite pentru joc și spectatori de gospodarii frumosului stadion din Gugești!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?