Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Inspectori ANSVSA, inclusiv din Vrancea, au aplicat sancţiuni de aproape o jumătate de milion de lei pe litoral

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au aplicat 58 de amenzi contravenţionale, în valoare de 492.000 de lei, în urma acţiunilor de control desfăşurate pe litoral în perioada 2 – 8 august, potrivit unui comunicat de presă al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Echipele de control care activează în această perioadă în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2021 sunt alcătuite din inspectori sanitari veterinari din cadrul DSVSA Constanţa sprijiniţi de colegii detaşaţi din judeţele: Alba, Caraş-Severin, Sibiu, Timiş, Vaslui, Vrancea şi Bucureşti.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate restaurantelor (31, în valoare totală de 274.800 de lei), urmate de unităţi de tip fast-food (11, în valoare totală de 92.400 de lei), baruri (patru, în valoarea de 31.200 lei), magazine alimentare (trei, în valoare totală de 21.200 de lei), rulote de tip fast-fost (două, în valoare totală de 20.000 de lei). De asemenea, au fost aplicate sancţiuni pentru două beach-baruri (în valoare de 20.000 lei), pentru gelaterii (două, în valoare totală de 20.000 de lei), snack-bar (una, în valoare de 10.000 de lei), patiserie (una, în valoare totală de 10.000 de lei) şi bufet (avertisment). Pe de altă parte, a fost emisă şi o Ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate de tip fast-food.

Cu ocazia acestor controale au fost confiscate şi retrase de la vânzare 113,88 kg produse alimentare (carne, peşte, fructe de mare), care au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.

Controalele au vizat 284 de unităţi, respectiv: 104 restaurante, 37 de unităţi tip fast – food, 31 de magazine alimentare, 25 baruri, 19 laboratoare de cofetărie/patiserie, 16 unităţi de tip bufet, 10 beach-baruri, 6 unităţi tip bistro, 6 rulote mobile fast – food, 5 pizzerii, 5 snack-baruri, 4 braserii, 4 gelaterii, 3 cofetării, 2 supermarketuri, 2 patiserii, o clătitărie, un cafe-bar, o tonetă de îngheţată, un magazin de legume-fructe şi o unitate de comercializare produse congelate de patiserie.

Potrivit sursei citate, cele mai multe neconformităţi au fost depistate în staţiunile Vama Veche, Eforie Nord şi Mamaia, precum: manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor; depozitarea neconformă a produselor alimentare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie. Totodată, inspectorii ANSVSA au constatat ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; funcţionarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară.

Potrivit comunicatului, unităţile aflate pe Litoralul românesc sunt supravegheate şi verificate permanent de medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2021, pentru ca toţi consumatorii să mănânce alimente sigure pe litoralul românesc şi, implicit, să beneficieze de un turism sigur la malul mării.

 

Sursa foto: Facebook/Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?