Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649

VIDEO și FOTO: ACŢIUNEA TRUCK & BUS! Peste 650 de autovehicule de transport persoane sau mărfuri, oprite pentru control de poliţişti

Peste 650 de autovehicule de transport persoane sau mărfuri au fost oprite pentru control, în aceste zile, de poliţişti. Activităţile s-au desfășurat simultan în toate statele membre ale U.E.

 Pe parcursul săptămânii 19-25 iulie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vrancea, sub coordonarea Directiei Rutiere a Poliţiei Române au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane și de transport de marfă.

Acțiunea s-a desfășurat simultan în toate statele membre ale U.E, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL).

În cele 7 zile, controalele polițiștilor au avut în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a legislației rutiere, dar și a prevederilor legale dispuse în contextul situației produse de răspândirea noului virus COVID-19.

Astfel, în cadrul acțiunii, au fost verificate 435 de autovehicule destinate transportului de marfă, pentru neregulile constatate fiind aplicate 188 de sancțiuni contravenționale.

Dintre acestea, 35 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 59 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție.

Alte 6 au fost aplicate pentru pentru defecțiuni tehnice, 7 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, iar 8 referitoare la lipsa unor documente ale vehiculului.

În cazul transportatorilor de persoane, au fost verificate 221 de autovehicule, fiind aplicate  35 de sancțiuni contravenționale.

Sancțiunile aplicate de polițiștii au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție sau pentru defecțiuni tehnice.

Comunicat IPJ Vrancea din 26 iulie 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?