Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

VIDEO și GALERIE FOTO: Soprana Gabriela Băncilă s-a întâlnit cu copiii din Vidra la Căminul Cultural

Săptămâna aceasta, soprana Gabriela Băncilă s-a întâlnit cu câțiva copii din Vidra la un eveniment organizat la Căminul Cultural din comună. Gabriela Băncilă a fost însoțită de tatăl ei, Costel Băncilă, și de mătușa Nicoleta Ene, iar preoteasa Justina Honciu a venit alături de câțiva copii din Irești: Kati-Iuliana Ciobanu, Iulia Sava, Elena Sava, Alessia Laib, Amalia Subici, Andreea Sava, Nicoleta Bercuci, Mihaela Vechiu, Georgiana Năstasă şi Lupuşoară Andreea. „În această zi minunată (n.r. miercuri) m-am revăzut cu o fostă elevă, care în prezent este o mare soprană pe nume Gabriela Băncilă. Am avut onoarea de a-i fi educatoare în anul școlar 1997-1998, la Școala cu clasele I-VIII Irești, din comuna Vidra, iar acum, am avut o mare surpriză plăcută, deoarece a devenit un om atât de minunat, bun, cald, prietenos, modest, cu atâtea daruri și calități, care pe mine m-au impresionat. Nimic nu prevedea că voi cunoaște o personalitate atât de mare și totodată, atât de modestă, neuitându-și graiul românesc și mai ales, oamenii care au contribuit într-un fel la «omul de omenie», un om extraordinar, care a împărtășit din experiențele dumneaei și copiilor ce au fost de față.

Este impresionant faptul că o mare soprană a României care ne reprezintă cu mândrie peste hotare și-a rupt din timpul dumneaei, tocmai pentru a insufla și elevilor noștri din bucuriile, emoțiile, sentimentele, încurajările și sfaturile binevenite. Faptul că am pus o pietricică la devenirea unui om de succes, mă face să mă simt mândră de Gabriela, pentru modul de a fi caldă, veselă și ambițioasă, ceea ce a ajutat-o foarte mult în viață. Ne-a încântat cu vocea ei caldă de privighetoare și, într-adevăr seamănă cu vocea Mariei Callas. Mă bucur că am cunoscut-o și sunt mândră că a plecat din zona noastră; că este o moldoveancă mândră de portul popular și de cântecele românești. Este un om inteligent, care vorbește cu drag de locurile natale și le iubește cu adevărat, păstrându-și originile cu mândrie. Felicitări și mult succes în ce vă propuneți! Vă iubim!‟, a spus Olivia Boștiog, educatoare.

Tatăl Gabrielei Băncilă a cântat la muzicuță, iar vrânceanca pe care italienii au numit-o „micuța Maria Callas‟ a interpretat o melodie populară. „În urma unor schimburi de mesaje amicale, s-a ajuns la a stabili o întâlnire ad-hoc cu d-na Gabriela Băncilă, mare soprană, originară din Șerbești și cu rude în Irești. Emoțiile au fost mari, deoarece cunoșteam ARTlSTUL, dar nu și OMUL. Evenimentul a avut loc în Căminul Cultural al comunei Vidra, unde își are sediul Biblioteca Comunală, la care funcționează d-na bibliotecar Roman Valentina. A fost o frumoasă întrunire între membrii Corului «Mlădițe Vidrene» (foști și actuali) și talentata noastră consăteancă. Doamna Gabriela ne-a oferit o succintă autobiografie, oferind informații despre copilăria, adolescenţa și parcursul său artistic, și totodată, lecții de viață. Deși e vacanță, elevii și-au dorit să vină cu mare drag la acest eveniment deosebit.

Au fost entuziasmați și curioși să afle cât mai multe informații despre pasiunile, despre sacrificiile pe care le face un artist, pentru a-și urma destinul. Au văzut în dumneaei, nu numai un om de artă, un om de valoare, succesoare a Mariei Callas, ci și un prieten de nădejde, oricând dispus să ajute. Pentru aceștia, marea soprană reprezintă un model, deoarece fără ambiție, fără muncă asiduă, nimic nu se poate obține în viață, când ești pasionat. A fost o atmosferă încântătoare, ce a constat în cântece populare, discuții pe teme muzicale. Surpriza zilei a constat în recitalul de muzicuţă, oferit de tatăl artistei. Astfel, astăzi ni s-a oferit prilejul tuturor, copii și adulți, să împărtăşim emoții, sentimente de o mare sensibilitate, prin cântec și voie bună. Copiii au primit autografe și o zi de neuitat. Și asta, doar datorită minunatei și inegalabilei, GABRIELA BĂNCILĂ‟, a spus Justina Honciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?