Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649

FOTO: Invitație în grădina senzorială inaugurată astăzi la Focșani

          Specialiștii din cadrul Centrului de Terapii Recuperatorii pentru Copii cu Tulburări de Dezvoltare Focșani, structură aflată în subordinea DGASPC Vrancea, au realizat un proiect inedit  prin amenajarea în aer liber a unei grădini senzorio-motorii pentru copiii cu autism, în scopul stimulării memoriei multisenzoriale și a abilităților motrice. Ideea acestei grădini a venit din dorința de a muta activitățile terapeutice cât de mult se poate în aer liber, mai ales după un an în care cei mici au stat mai mult în case. Acest proiect se adresează atât copiilor cu tulburări din spectrul autist, dar și celor cu alte dizabilități sau deficiențe.

Bazele unei dezvoltări armonioase și cunoașterea adecvată a mediului încep cu interacțiunea senzorială și motorie asupra lucrurilor care ne înconjoară. Acest spațiu oferă oportunitatea de a vedea, atinge, asculta, simți mirosul unor plante (ierburi aromatice) sau ale altor texturi (pietre, nisip, iarbă etc.) dar și de a exersa motricitatea fină și cea grosieră. Beneficiile terapeutice pentru copiii cu tulburări de dezvoltare sunt numeroase, atât din punct de vedere motor cât și emoțional.

O grădină senzorio-motorie reprezintă un plus valoare în terapia copiilor cu autism. Având în vedere că unul din deficitele cu care se confruntă acești copii este dificultatatea de integrare multisensenzorială, astfel încât comportamentul adaptativ a acestora este afectat, s-a procedat la realizarea acestui spațiu de terapie senzorio-motorie prin facilitarea acesului la experiențe senzoriale directe, într-un cadru natural, adaptat copiilor și particularitaților lor de vârstă și dezvoltare.

Cu un design specific și o atenție deosebită pentru detalii, Grădina senzorio-motorie din cadrul CTRCTD Focșani, situat în strada Cuza-Vodă nr.56, vă așteaptă spre a o descoperi vineri, 16 iulie, ora 10.00.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?