Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Aviz pentru „Conductă de transport gaze naturale”, amplasată pe raza mai multor localități din Vrancea

Continuă demersurile pentru introducerea sistemelor de alimentare cu gaze în mai multe localități vrâncene. Conducerea TRANSGAZ S.A. Mediaș a anunțat că intenționează să solicite de la A.B.A. Siret aviz de gospodărire a apelor pentru realizarea investiției „Conductă de transport gaze naturale pe direcția Ghergheasa – Focșani (inclusiv fibră optică și alimentare cu energie electrică a stațiilor de protecție catodică)“, amplasată pe raza comunelor Sihlea, Obrejița, Tâmboești, Dumbrăveni, Gugești, Slobozia Ciorăști, Milcovul și orașelor Focșani și Odobești din județul Vrancea, respectiv pe raza municipiului Buzău și comunelor Boldu, Ghergheasa și Rîmnicelu din județul Buzău. „Această investiție este nouă. Ca rezultat al procesului de producție nu vor rezulta ape uzate. Această solicitare de aviz este conformă cu prevederile Legii apelor nr. 107/1996, cu modificările și completările ulterioare“, se arată în informarea Transgaz Mediaș.

În luna ianuarie a acestui an, președintele Cătălin Toma a semnat certificatul de urbanism „emis de Consiliul Județean Vrancea pentru obiectivul de investiție ”Conductă de transport gaze naturale pe direcția Ghergheasa – Focșani” (inclusiv fibră optică și alimentare cu energie electrică a stațiilor de protecție catodică), în urma unei solicitări venite din partea Societății Naționale de Transport Gaze Naturale Transgaz S.A“, a spus atunci Cătălin Toma.

Tronsonul pe care va trece conducta de gaze cuprinde terenuri care sunt situate în intravilanul și extravilanul orașelor Focșani și Odobești și a comunelor Sihlea, Obrejița, Tâmboești, Dumbrăveni, Gugești, Slobozia Ciorăști, Milcovul. Consiliul Județean Vrancea a urgentat eliberarea acestui document care stă la baza demarării lucrărilor. Guvernul a declarat acest proiect ca unul de importanță națională în domeniul gazelor naturale, prin HG nr. 615/31 iulie 2020.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?