Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO: Codruța se întoarce! Și spune că sute de vrânceni erau vaccinați anti-Covid în perioada stării de urgență (adică primăvara lui 2020)!

În Vrancea vaccinarea merge și nu prea, centrele și-au restrâns activitatea din cauză că nu sunt „clienți”, iar cei implicați în campanie fac tot ce pot sau ce știu pentru a atrage încrederea oamenilor. Ca o opinie, dacă ne este permis, încrederea oamenilor în vaccin mai depinde și de „specialiștii” puși în față, să vorbească despre beneficii, riscuri și alte adevăruri. De când Adjudul are centru de vaccinare în afara spitalului, la cârmă a fost pusă o veche cunoștință, specialistă în tot și în toate, mai ales în încasarea de salarii fără minime competențe. Stomatoloaga PNL-istă Elena Codruța Neagu, ex-manager de spital județean până în primăvară, este cea care decide ce și cum în centrul de vaccinare de la Adjud, ba chiar și vorbește despre vaccinare, cu o coerență care ar face invidios orice aspirant la faimă pe scena de la iUmor. Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns.

Că este cea mai coordonatoare de centru este însă un secret, dat fiind că, în stilul caracteristic liberal, Grupul de comunicare al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 ne-a spus că nu ne poate dezvălui cine sunt persoanele care răspund de vaccinare în fiecare localitate. Nu ne-a mai răspuns grupul de ce îi știm numele și fața lui Valeriu Gheorghiță și dacă s-au încălcat legi privind protecția datelor personale în momentul în care acesta a apărut, cu nume și prenume, ca medic militar care coordonează toată campania de vaccinare din România. Cert este că, zilele trecute, Codruța Neagu a dat un interviu la postul de televiziune local Atlas TV, în care a explicat ce și cum e cu centrul de la Adjud, pe care îl coordonează. Și, din primele câteva secunde, a reușit să arate că habar nu are pe ce lume se află.

Cu vaccinarea la Adjud este o mare problemă, pentru că cetățenii nu mai vin să se vaccineze, a oftat Codruța. Am înclina să îi dăm dreptate, cu adevărat vaccinarea împotriva Covid-19 este importantă, însă în haosul doamnei Neagu explicațiile s-au opintit. A înțeles doamna ceva de la cei care sunt cu adevărat specialiști, mai greu îi este să așeze coerent câteva cuvinte. Și corect. Ce spune doamna? Ei bine, doamna face comparație cu vaccinările anti-Covid-19 care erau efectuate, atenție, în urmă cu mai bine de un an, în starea de urgență (16 martie – 14 mai 2020 – n.r.)!!! Păi cum așa, doamnă? Adică dumneavoastră vaccinați acum un an cetățeni cu un vaccin care nu exista, în condițiile în care campania de vaccinare a început în urmă cu aproximativ șapte luni (27 decembrie 2020, mai exact!)?? „Dacă în starea de urgență și începutul stării de alertă erau poate peste 200, 300 de (…) pacienți pe zi, acum din păcate sunt zile în care poate nu depășim 30”, a spus, plină de convingere, cea care coordonează centrul de vaccinare de la Adjud.

Centru care s-a deschis de fapt în urmă cu o lună, o lună și un pic, după ce activitatea desfășurată în acest sens în cadrul Spitalului Municipal Adjud a fost relocată. Nu o spunem noi, ci se anunța oficial pe pagina de Facebook a Primăriei Adjud: „Campania de vaccinare a populației cu vârsta de peste 12 ani din Municipiul Adjud și localitățile limitrofe continuă, începând de astăzi, 02.06.2021, la centrul de vaccinare deschis în curtea Primăriei Municipiului Adjud fără a mai fi necesară o programare prealabilă și doar în baza actului de identitate! Centrul de vaccinare de la Spitalul Municipal a fost închis datorită faptului că unitatea și-a deschis porțile, începând de ieri, pacienților non-Covid. Centrul de imunizare împotriva Covid19 din incinta fostei cantine a Primăriei Municipiului Adjud este autorizat DSP și este alcătuit dintr-o zonă specială destinată triajului epidemiologic, 2 fluxuri de vaccinare și o zonă de monitorizare post-vaccinare”.

Aceasta a fost o ocazie nesperată pentru doamna ex-manager a Spitalului Județean „Sf. Pantelimon” Focșani, care ușor nemulțumită că nu mai primea ‘șpe mii de lei salariu, a fost pusă să coordoneze activitatea de aici. Numai că vaccinarea nu merge tocmai bine și nu se știe cât mai are doamna Neagu și acest venit. Cert este că nu ar trebui să ne mai mire că vrâncenii nu au încredere în vaccin sau vaccinare. Cu așa „specialiști” care să explice adevărul despre vaccinuri, este de înțeles că interesul este tot mai scăzut.

Doamna a fost chiar în Păunești să-și convingă consătenii să se vaccineze, însă este greu să ai un succes răsunător mai ales acolo unde oamenii te cunosc de ceva timp, ca medic stomatolog și, ceva mai nou, ca afacerist de succes în domeniul hainelor second-hand. Acum, iarăși, vom recunoaște că are dreptate doamna Neagu, care și-a dat ochii suav peste cap și a oftat că neîncrederea în vaccin ține de educație. Da, ține de educația celor care propovăduiesc importanța vaccinului, oameni care habar nu au pe ce lume se află: Cetățenii sunt sceptici pentru că sunt foarte relaxați, având în vedere că nu mai sunt restricții și (…) principala problemă (…) S-au relaxat foarte mult, (…) Oamenii nu sunt foarte bine informați, și cred că din mass-media și foarte multe posturi de televiziune, omul stând acasă, fiind și foarte multă relaxare, schimbând și de pe un post pe altul, sunt, cred, îndoctrinați cu o anumită idee”.

Dar nu vă dăm noi dreptate? Numai că nu sunt îndoctrinați cu o „anumită idee”. Oamenii văd că în campania de vaccinare sunt implicați și puși în față oameni care nu au nicio legătură cu profesionalismul și nu sunt în stare să ducă o idee coerentă până la capăt, oameni care merg din poartă în poartă să explice beneficiile vaccinării, fără a avea habar de fapt ce spun.

Un alt exemplu din interviu, pentru că lucrăm exclusiv cu materialul clientului: Oamenii nu doresc să se vaccineze. Avem echipă mobilă în fiecare zi, suntem organizați, (…) în schimb oamenii sunt sceptici. Am ajuns să mergem din casă în casă, din poartă în poartă. Unii ne primesc, unii (…) Încercăm să le explicăm, vin oameni și ne spun că de fapt nu este un vaccin și de fapt îi inoculăm cu altceva și că moneda de 50 de bani stă pe antebraț lipită. Și încercăm să le explicăm, totuși este cazul de transpirație, este absolut normal, orice am pune să (…) Au impresia că se inoculează un magnet, un 5G (…) fiecare cu mentalități diferite, a surâs în barbă doamna Neagu, continuând delirul.

Oamenii sunt foarte sceptici. Educația, din păcate (…) Din cauza relaxării, oamenii merg, își fac programări la diverse cabinete sau laboratoare, la DSP, își fac testul PCR pentru a pleca în afară, doar să nu se vaccineze”, a mai spus aceasta.

Ar mai fi multe de citat din explicațiile doamnei peneliste de top, însă nu există suficient tuș pe lume pentru a cita complet și a interpreta coerent ce a vrut domnia sa să spună. Nu tuș pentru ochi, pentru că suntem convinși că doamna Neagu a găsit un sertăraș în centrul de vaccinare pentru a-și ține efectele personale, implicit două, trei, zece tuburi de tuș pentru a-și reîmprospăta machiajul după fiecare … țigară fumată la umbră, anti surmenare. La tuș de tipografie ne refeream.

Între timp, toată lumea face scut în fața doamnei Codruța. Am înțeles că a avut ceva cumpene în viața personală, dar acum observăm că este bine, reinventată, vopsită și aranjată, așa cum îi șade bine unui om care muncește câteva ore pe zi pe un salariu frumușel, dar total secret. După cum am spus, CNCAV consideră că toate informațiile sunt exceptate și nici nu a mai catadicsit să ne răspundă la o a doua solicitare, legată de salariile care sunt plătite pe fiecare centru de vaccinare, pe fiecare categorie în parte. La fel a considerat și Direcția de Sănătate Publică Vrancea, care ne-a comunicat că nu putem să aflăm oficial cine coordonează centrele de vaccinare din județ, fiind ceva secret. Din bani publici. Despre cum se coordonează, nici nu mai are rost să vorbim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?