Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

GALERIE FOTO: Polițiștii, în mijlocul elevilor de la Bordești – „Împreună pentru siguranță – Siguranța școlară și online. Siguranța emoțională în contextul pandemic”

Școala Gimnazială „Învățător Gheorghe Asănache” din comuna Bordești a desfășurat prima activitate din cadrul S.N.A.C. (Strategia Națională de Acțiune Comunitară): „Împreună pentru siguranță – Siguranța școlară și online. Siguranța emoțională în contextul pandemic”. Proiectul se derulează în parteneriat cu Biroul Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (C.J.R.A.E.) Vrancea.

Activitatea „Împreună pentru siguranță. Siguranța școlară și online” i-a avut în centrul atenției pe reprezentanții Biroului Siguranță Școlară, comisar șef Monica Manolache și inspector Ionuț Drugă ce au prezentat informații importante despre siguranța școlară ca rezultat al respectării unei bune discipline în comunitatea școlară și locală. Au fost abordate subiecte de maxim interes în contextul reîntoarcerii elevilor la școală după o perioadă în care aceștia au învățat alternativ, fie online, fie fizic, în funcție de situația epidemiologică. Conștientizarea și prevenirea bullying-ului și a delicvenței juvenile au fost punctele centrale ale dialogului din prima parte a activității. Elevii au primit informații și apoi au pus întrebări despre implicarea responsabilă în prevenirea disparițiilor de persoane și ajutarea polițiștilor în procesul de identificare și găsire a celor dispărute (au învățat la ce elemente de identificare trebuie să fie atenți pentru a contribui la recunoașterea lor: aspect fizic, vestimentație, semne distinctive).

În a doua parte a discuției, polițiștii au evidențiat nevoia formării unor atitudini critice și precaute în raport cu informațiile și persoanele necunoscute din spațiul online. Elevilor le-au fost explicate modalitățile de folosire în siguranță a internetul, având în vedere că orele s-au desfășurat online și s-au folosit diverse platforme social media (respectarea vârstei legale de înscriere pe diversele platforme sociale, asistența și grija părinților, precauția în raport cu persoanele străine, evitarea infracțiunilor specifice medului online – sustragerea ilegală de date, frust de identitate).

Inspectorul de poliție Ionuț Drugă a încheiat activitatea prezentând regulile de siguranță ce trebuie respectate în calitate de pietoni/participanți la trafic și comportamentul de urmat pentru siguranța bunurilor personale. Elevii au înțeles de la ce vârstă și cum trebuie să circule cu bicicleta pentru a evita eventualele pericole, de la ce vârstă și cum pot urca pe scaunul pentru pasageri (din dreapta-față) al unei mașini. Au conștientizat câteva reguli importante pentru păstrarea în siguranță a bunurilor personale (confidențialitatea cu privire la bunurile și sumele de bani deținute de familie, atenția permanentă la obiectele personale, etc.). La această primă activitate a proiectului au participat 97 de elevi ai Școlii Gimnaziale din Bordești de la clasele CP-VIII, fiind coordonați de directorul unității Daniela Burducea, de coordonatorul școlar S.N.A.C. Mihai Bîndar și de cadrele didactice Mihaela Chiriac, Aurel Șelaru, Marcela Ioniță, Lăcrămioara Marinescu și Lenuța Panaite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?