Ediția: Joi 13 iunie 2024. Nr. 6648
Ediția: Joi 13 iunie 2024. Nr. 6648

GALERIE FOTO: Amenzi și lemn confiscat în patru zile de controale ale polițiștilor vrânceni

ACŢIUNILE POLIŢIŞTILOR VRÂNCENI PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA DELICTELOR SILVICE 

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Vidra au acționat pentru verificarea legalității activităților desfășurate în domeniul silvic, aplicând sancțiuni contravenționale în cuantum de 12 000 lei.

În urma activităţilor desfăşurate pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale din domeniul silvic, au fost constatate 2 infracțiuni la regimul rutier și au fost aplicate 18 sancţiuni contravenționale, fiind confiscați peste 27 metri cubi de material lemnos.

În perioada 8-10 iunie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Vidra împreună cu reprezentanți ai Ocoalelor Silvice au desfăşurat mai multe controale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, deținerea, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

În urma celor 62 de controale, din care 60 desfășurate pe drumurile publice și 2 la depozite/instalații de material lemnos, polițiștii au constatat 2 infracțiuni la regimul rutier și au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 actualizată – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în cuantum de  12000 lei și 7 sancțiuni pentru încălcarea normelor la regimul rutier, în cuantum de 2030 lei.

Totodată, au fost verificate în trafic 36 de auto care transportau material lemnos, fiind legitmate 74 de persoane.

Poliţiştii vor continua activităţile în vederea protejării fondului forestier prin prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală precum şi depistarea şi sancţionarea faptelor de natură contravenţională prevăzute de legislaţia în domeniul silvic.

ACŢIUNILE POLIŢIŞTILOR VRÂNCENI PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA DELICTELOR SILVICE 

În perioada 8-11 iunie a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică și specialiști din domeniul silvic au acționat în județul Vrancea, în zona comunelor Dumitrești, Tâmboești, Gugești și Homocea.

Acțiunea desfășurată a avut scopul prevenirii și combaterii activităților ilicite săvârșite în domeniul silvic referitoare la tăierea, transportul și comercializarea materialelor lemnoase.

În cadrul acțiunii au fost verificate 17 mijloace de transport și au fost legitimate 25 de persoane.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, valoarea acestora fiind de 24.000 de lei, în conformitate cu Legea nr. 171/2010.

A fost dispusă măsura complementară de confiscare a 106 mc. material lemnos, cu o valoare de peste 32000 lei.

Exemple:

În urma unui control efectuat la un depozit de material lemnos din comuna Gugești, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au constatat faptul că operatorul economic a expediat în cursul lunii iunie a.c. peste 42 mc material lemnos fără documente legale de proveniență.

Pentru neregulile constatate, societatea comercială a fost sancționată cu amendă în cuantum de 10000 lei, fiind dispusă măsura complementară a confiscării valorice a cantității de material lemnos, în cuantum de 4100 lei.

În urma unui control efectuat la un depozit de material lemnos din comuna Homocea, în urma comparării stocului scriptic prevăzut de aplicația SUMAL 2.0 cu stocul faptic identificat în incinta depozitului, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au constatat existența unei diferențe de  30 mc cherestea.

Pentru neregulile constatate, societatea comercială a fost sancționată cu amendă în cuantum de 5000 lei, fiind dispusă măsura complementară a confiscării valorice a cantității de cherestea, în cuantum de aproximativ 19000 lei.

Acțiunile de combatere a delictelor silvice vor continua pe raza întregului județ.

Comunicat IPJ Vrancea din 11 iunie 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?